A més de l’observació i la participació, el pla pretén fomentar altres usos de l’espai públic que serveixin per potenciar activitats o serveis bàsics com ara les escoles o el comerç de proximitat. Tot plegat amb la mínima despesa.
Al barri de Montornès Nord el Projecte d’intervenció integral preveu l’actuació 1.01.01 i la 8.02.01 per a la reurbanització del carrer de la Llibertat i el seu entorn. Aquesta via és l’eix al voltant del qual s’estructura tot el barri. Es vol dotar l'espai de personalitat, i convertir-lo en un tram on els vianants puguin fer recorreguts continus, segurs i agradables.
Fins a la data s’ha elaborat el Pla Estel Montornès Nord (Estratègies Socials per al Territori i els Espais Lliures). El Pla estel ha inclòs un procés de consulta i implicació ciutadana sobre diferents espais públics del barri. S'ha fet un diagnòstic col·lectiu, incorporant la ciutadania com a objecte i subjecte per determinar les estratègies de millora que responguin millor a la diversitat de necessitats i al mínim cost possible. L’objectiu és generar entorns inclusius, és a dir, espais urbans capacitats per acollir la màxima diversitat d’experiències possibles.
Durant un any un equip extern de professionals en diverses disciplines ha elaborat una àmplia diagnosi i unes propostes d’intervenció al carrer de la Llibertat organitzades en quatre àrees de treball:
- Zona 1: la cruïlla del carrer de la Llibertat amb la rotonda de l’avinguda del Riu Mogent i la zona de la plaça de la Pèrgola i entorn.
- Zona 2: creuament de l’Escola Marinada
- Zona 3: creuament del carrer de Llibertat amb el carrer de Federico Garcia Lorca
- Zona 4: la façana sud del Mercat Nostra Senyora del Carme, l’entorn del Centre Juvenil Satèl·lit, entorn dels edificis a plaça de Lluís Companys i cruïlla del carrer de la Llibertat amb el carrer de Carles Riba.
El veïnat del barri ha pogut participar tant en la diagnosi com en les propostes aportant el seu punt de vista i la seva experiència.