Període de consulta del 7 al 20 de novembre de 2024
Amb l’aprovació de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’introdueixen diverses novetats per incrementar la participació ciutadana en el procediment d’elaboració de normes, entre les quals destaca la necessitat de sol·licitar, amb caràcter previ a l’elaboració de la norma, l’opinió de ciutadania i empreses sobre els problemes que es volen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i l’oportunitat de la seva aprovació, els objectius de la norma i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores. En aquest cas, es pretén modificar una norma aprovada, però també és d’aplicació l’article 133 que regula dita participació de la ciutadania.
Problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa
Principalment, la iniciativa pretén regular els incompliments de les obligacions de les persones adjudicatàries dels horts i vetllar per evitar conflictes entre els hortolans i manca de respecte entre ells i els treballadors i representants de l’Ajuntament, incorporant algun supòsit de revocació de la llicència d’ús privatiu als ja existents. Es modifica també a l’article 4 respecte al termini de vigència de la llicència, el fet que per a la pròrroga o per a la renovació en cas de manca de sol·licitants no serà requisit presentar la sol·licitud formal. Igualment per tractar-se d’instal·lacions públiques, es pretén regular la possibilitat que, de forma motivada i previ informe d’un o diferents departaments de l’Ajuntament, es denegui la llicència a alguna persona o grup de persones.
Necessitat i oportunitat de l’aprovació de les modificacions del Reglament i normes de règim d’ús i funcionament dels horts municipals de Montornès del Vallès
La modificació del Reglament i normes de règim d’ús i funcionament dels horts municipals de Montornès del Vallès troba la seva necessitat en incorporar articles que fan referència a la tipificació de les infraccions que suposen els incompliments de les obligacions existents a l’article 9 de l’esmentat Reglament, vetllant així per evitar conflictes i manca de respecte als usuaris dels horts i als treballadors i representants de l’Ajuntament.
Objectius de la modificació de la norma
Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores
Un plantejament basat en no abordar la modificació del Reglament i normes de règim d’ús i funcionament dels horts municipals de Montornès del Vallès comportaria que no existeixin conseqüències dels incompliments de les obligacions, resultant ineficaç la regulació de l’article 9.
És evident que la incorporació de les infraccions i del règim sancionador comportarà una major seguretat jurídica.
La ciutadania i les organitzacions que ho considerin adient, poden remetre les seves opinions sobre el contingut d’aquesta fitxa, fins el dia 20 de novembre de 2024, emplenant la següent instància i a través de la plataforma Montornès Participa 311.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.