L'Ajuntament ha fet arribar una mostra de terra del Castell de Sant Miquel perquè s'incorpori al darrer projecte artístic del creador danès Michael Kirkegaard. L'obra " ̶E̶n̶y̶o̶r̶a̶n̶ç̶a̶ Catalunya avui" contindrà terra de tots els municipis de Catalunya.
La beca, dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball resultant, s’ha adjudicat al treball “Cultures del treball i formes de participació ciutadana a Montornès del Vallès entre 1979 i 2008”, presentat per l'historiador i antropòleg Albert Farré Ventura. El veredicte es va donar a conèixer divendres, en un acte en què també es va presentar el volum 9 de la col·lecció Premis Montornès de recerca històrica.
El 13 i 14 d'octubre s'han programat activitats gratuïtes a la torre del Telègraf i al jaciment romà Mons Observans, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni 2018. Hi haurà tallers i visites teatralitzades.
El document restaurat és un lligall de 56 pàgines amb la llista de persones majors de 14 anys amb identificació personal del poble. Durant els darrers anys, l'Arxiu, ha dut a terme diverses campanyes per recuperar documents antics del poble i preservar-los per al futur.
La beca està dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball resultant. El termini de presentació dels projectes es perllongarà fins al 5 d’octubre.
El projecte preveu deu fases d'actuació per aturar el procés de degradació del monument, recuperar-lo i fer-lo accessible i visitable per a la ciutadania. Les actuacions en el seu conjunt estan quantificades en 520.800 euros.
Visites teatralitzades, tertúlies literàries, titelles, degustació de cuina romana i un còctel de mitologia clàssica i ciència són les protagonistes de les “Nits d’estiu a la romana” aquest mes de juliol al jaciment romà Mons Observans.
S’han localitzat 25 unitats funeràries o enterraments, dels quals s’han fet 15 exhumacions de restes humanes. Tot fa pensar que les restes humanes corresponen a l’època medieval.