Fins a l’abril, prop d’una vintena de dones segueixen un curs de costura avançada que també ha inclòs una part de llengua, matemàtiques bàsiques i geometria. Sis de les participants optaran a un Pla d’Ocupació Local de sis mesos per elaborar productes tèxtils per a diferents departaments de l’Ajuntament. El curs està subvencionat per la Generalitat, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE, en el marc del programa Treball als Barris 2023-24.
En els darrers dies han començat les sessions informatives per participar en aquest projecte que combina un contracte de treball remunerat durant un any, formació i acompanyament laboral. Les persones de 16 a 35 anys amb certificat de discapacitat intel·lectual que hi vulguin participar poden presentar les sol·licituds fins al 7 de gener.
Un total de 75 persones han assistit als sis cursos que el Departament d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament ha ofert a persones usuàries de la borsa de treball aquest mes.
L’Ajuntament ha obert la convocatòria de beques per als i les joves que enguany han cursat el mòdul prelaboral IDIQ (I Desprès de l'Institut, Què?) desenvolupat pel Departament municipal d’Ocupació Promoció Econòmica i Comerç (OPEC). S'hi destinaran 5.000 €.
Un total de 8 dones han completat la formació, de 150 hores de costura i 150 hores de llengua castellana. En els darrers dies, l’Espai Cultural Montbarri ha acollit l’acte d’entrega dels certificats, que ha comptat amb una desfilada de les usuàries per mostrar les peces confeccionades. El curs tindrà continuïtat amb el nou programa Treball als Barris 2023.
Per al curs 2024 es preparen dos itineraris: un per a joves de 16 a 29 anys i un altre per a joves de 16 a 35 amb discapacitat intel·lectual. Les preinscripcions es poden formalitzar fins al 15 de desembre.
En els darrers dies s’ha impartit per primera vegada el curs de formació transversal “Mètode Marie Kondo. Eines per endreçar la teva vida professional”, impulsat pel Departament d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç.
Els 19 participants de la segona edició de l’IDIQ (I Després de l’Insitut Què) de la Dimensió Sociolaboral han recollit aquest dijous els certificats acreditatius de la formació. Des del març, els nois i noies han pogut tastar cinc oficis diferents.
En els darrers mesos un centenar de persones han realitzat un total de vuit cursos organitzats pel Departament municipal d'Ocupació per facilitar l'ocupabilitat de les persones del poble que busquen feina. Recentment també han començat diversos grups de conversa en castellà per a persones que tenen dificultats amb l'idioma que tindran lloc setmanalment a la Biblioteca.
El Departament municipal d’Ocupació ha dut a terme en els darrers dies una sessió informativa adreçada a joves amb diversitat funcional que busquen feina. L’acció forma part de la “Dimensió Sociolaboral” del projecte “Dimensió Jove” que pretén donar suport integral al jovent del poble.