Recentment s’ha dut a terme una actuació de restauració ambiental al bosc que hi ha a tocar de la Font de Sant Caterina. Entre altres mesures, s’han eliminat espècies invasores i se n’han replantat d’autòctones.
El Bosc de Santa Caterina, el primer que hi ha a la conca del riu Besòs pujant des de la desembocadura, ha estat objecte d'una actuació de restauració ambiental.
A partir d’un projecte redactat i finançat per la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament ha contractat l’empresa Associació de Propietaris Forestals del Montnegre Corredor per realitzar les feines. Durant el Nadal, es va eliminar la totalitat dels peus de les espècies invasores que hi eren presents, com acàcies i plàtans, així com d’altres autòctones que eren mortes o tenien risc de caiguda. També es va fer una desbrossada d’algunes zones amb esbarzers i de canya americana. En el seu lloc s'han plantat prop de 300 arbres i arbustos autòctons de ribera: 47 àlbers blancs (Populus alba), 74 salzes (Salix sp), 69 freixes (Fraxinus angustifolia), 29 roures (Quercus humilis), 16 verns (Alnus glutinosa) i 49 oms (Ulmus minor).
A més de la tala i replantació d’arbres i arbustos, el projecte inclou la canalització de l’aigua de la Font de Santa Caterina per sota del camí, amb l’objectiu d’aprofitar-la per a l’ompliment d’una bassa per a amfibis autòctons.
En aquest punt també s’ha dut a terme la renovació de la senyalització i del mobiliari d’esbarjo, amb noves taules de pícnic i bancs, s’hi ha instal·lat nova senyalització i s’ha col·locat un hide per a l’observació d’aus.
El cost de l’actuació se situa a l’entorn de 37.000 euros, sufragats íntegrament amb una subvenció de la Diputació.