CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El llegat artístic de Pere Salinas, present a Montornès

El llegat artístic de Pere Salinas, present a Montornès

18/10/2024

Aquest dijous s’ha fet un acte d’agraïment a la família del pintor per la cessió de la imatge que ha protagonitzat el cartell de la Diada Nacional de Catalunya d’aquest any. L’Ajuntament podrà fer ús de la imatge de l’obra durant els propers quatre anys.

La imatge de la senyera que encapçalava el cartell de la Diada Nacional de Catalunya a Montornès d’enguany tenia nom i cognoms: Pere Salinas. La família de l’artista, desaparegut el febrer de l’any passat, la va cedir a l’Ajuntament amb aquest propòsit.

Com a mostra d’agraïment, l’alcalde, José A. Montero, ha rebut aquest dijous Josep Salinas, germà del pintor, a l’Ajuntament i li ha fet entrega d’una mostra del cartell. L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez.

A més de la imatge de la senyera pintada per Pere Salinas, que el Consitori podrà utilitzar durant els propers quatre anys, la família ha cedit quatre làmines a la Biblioteca de Montornès, tres de les quals romanen exposades al taulell de la recepció.

La vida i l’obra de Salinas, molt lligada al poble

Pere Salinas va néixer a Barcelona l’any 1957 i quan tenia 9 anys es va traslladar amb la família a viure a Montornès. El 1984, Salinas, juntament amb l'aleshores tècnica de Cultura, Rosa Cortés, i la pintora Mima Sant, van crear el projecte Mon-Art. Pretenia ser un espai d’experimentació artística i una mostra de les obres dels artistes de la comarca. Al poble també va deixar nombrosos treballs, com el mural de la rectoria nova de Sant Sadurní.

Al llarg de la seva trajectòria, Salinas va tenir presència internacional exposant a galeries d'arreu d'Europa (Alemanya, Àustria, Espanya, Finlàndia, Països Baixos, Israel, Suïssa) i va participar en diverses ocasions en les fires d'Arco-Madrid, Art-Frankfurt, Lineart-Gant, Art-Innsbruck i Kunstmark Dresden. Fins a la seva mort, va mantenir el seu taller al carrer de València de Montornès.

Pintura i poesia per recordar el pintor

A finals de juny, Montornès ja va retre homenatge a l’artista amb un acte celebrat al seu antic estudi.  A la trobada es va fer una lectura de poemes i es va projectar un vídeo amb testimonis i imatges d’arxiu.

També a l’estiu, la Biblioteca va acollir diversos tallers infantils i adults amb el rerefons de l’obra de Pere Salinas per experimentar l’expressió artística mitjançant l’aquarel·la, la lectura i la interpretació de la poesia.

Arxivat a: Cultura i festes
Josep Salinas, al centre, durant la trobada.
Les làmines de Pere Salines estan exposades a la recepció de la Biblioteca.
Cartell de la Diada Nacional de Catalunya 2024.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona