CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els infants aprenen primers auxilis davant d’una aturada cardiorespiratòria

Els infants aprenen primers auxilis davant d’una aturada cardiorespiratòria

16/10/2024

Les escoles Mogent i Sant Sadurní han celebrat una jornada dedicada a aprendre com actuar en cas que una persona pateixi una aturada cardiorespiratòria. La proposta està inclosa en el programa Suport Vital, impulsat pel Consell Català de Ressuscitació i el Departament d’Educació de la Generalitat.

A l’entorn del Dia Mundial de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, que es commemora cada 16 d’octubre, l’alumnat de cicle superior de l’escoles Mogent i Sant Sadurní ha sortit al carrer per fer una mostra del programa Suport Vital. Es tracta d’un projecte iniciat el 2015 a partir d’un conveni entre el Consell Català de Ressuscitació (CCR) i el Departament d’Educació de la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar la formació en suport vital als centres educatius, des del cicle infantil i fins a 4t d’ESO.

A proposta de les escoles Mogent i Sant Sadurní, dimarts al matí una vuitantena d’estudiants van participar en una jornada d’activitats a la plaça de Pau Picasso. Entre les accions, hi va haver pràctiques de ressuscitació amb maniquís i amb un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), tot plegat sota la supervisió de personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Al llarg del curs, l’alumnat també està treballant diversos aspectes dins del programa Suport Vital. 

Montornès, municipi cardioprotegit

Les proves realitzades per l'alumnat també van incloure la localització en un mapa dels DEA que hi ha repartits pel municipi. En total són 8 dispositius ubicats a tocar del Complex Esportiu Municipal Les Vernedes, la Carpa Polivalent El Sorralet, els casals de la gent gran i la Policia Local, aquests últims itinerants. També hi ha altres espais equipats com l’Institut Marta Mata, que el 2018 va impulsar una campanya solidària per adquirir un desfibril·lador.

La instal·lació de DEA a l'espai públici és una de les línies d'actuació del Pla Local de Salut de Montornès.

Què fer davant d’una aturada cardiorespiratòria? Si veieu una persona que en pateix una, és fonamental trucar al 112 i iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) immediatament. En cas que la persona que atén la víctima no sàpiga com fer-les, un professional del SEM li donarà les instruccions per telèfon mentre arriba l’ambulància. Si es disposa d’un DEA cal iniciar la descàrrega el més aviat possible, també seguint els passos indicats per la màquina.

Arxivat a: Promoció de la Salut, Educació
Demostració del funcionament d'un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA).
Pràctica amb ninots.
Activitat de coneixements sobre aturades cardiorespiratòries.
Exercici per situar els DEA de Montornès en un mapa.
Pràctica de la Posició Lateral de Seguretat (PLS).
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona