CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les escoles de Montornès, conscienciades amb la protecció de l’entorn natural

Les escoles de Montornès, conscienciades amb la protecció de l’entorn natural

15/10/2024

Aquests dies al voltant de 80 infants de les escoles Can Parera i Sant Sadurní han participat en dues recollides de residus a la llera del riu Mogent. L’activitat està inclosa en el Catàleg d’Activitats Educatives de l’Ajuntament i compta amb una subvenció del projecte Va d’Aigua de la Diputació.

L’alumnat de primària continua conscienciant-se sobre la importància de tenir cura del medi ambient mitjançant jornades de neteja de l’entorn natural. Aquests dies els infants han recollit residus a la llera del riu Mogent.

Amb el guiatge de l’entitat Gestió Natural, dilluns al matí al voltant de 25 alumnes de 4t de l’Escola Sant Sadurní van recollir deixalles al camí fluvial que va des del pont de l’avinguda de la Llibertat i fins gairebé a tocar de la deixalleria. Avui ha estat el torn de la cinquantena de nens i nenes de les classes de 4t de l’Escola Can Parera, que han actuat a la zona que hi ha a l’altre banda del CEM Les Vernedes. Entre tots i totes han aplegat prop de 15 bosses de 50 i 100 kg.

La proposta forma part del Catàleg d’Activitats Educatives de l’Ajuntament i compta amb un ajut del projecte Va d’Aigua de la Diputació de Barcelona, que posa en valor els sistemes aquàtics continentals i promou actuacions per a la seva preservació.

Actuacions mediambientals durant el 2024

A banda de les que es realitzen des de les escoles, al llarg de l’any també es duen a terme altres jornades de neteja al municipi.

Enguany, el 10 de març l’associació Montornès Animal en va organitzar una a la llera del riu Mogent, mentre que el 21 d’abril l’entitat va col·laborar amb la Mitja Montornès per fer-ne una altra. Ja el 19 de maig, per segon any consecutiu Montornès, Montmeló i Martorelles van sumar-se a la iniciativa Let’s Clean Up Europe amb una acció de neteja al tram de riu que hi ha a tocar de l’Estació d’Aigües Residuals (EDAR) de Montornès.

Arxivat a: Medi Ambient
Un moment de la recollida de residus amb alumnat de l'Escola Can Parera.
Alumnat de l'Escola Sant Sadurní participant en la recollida de residus. (imatge: Gestió Natural)
Un moment de la recollida de residus amb alumnat de l'Escola Can Parera.
Alumnat de l'Escola Sant Sadurní participant en la recollida de residus. (imatge: Gestió Natural)
Un moment de la recollida de residus amb alumnat de l'Escola Can Parera.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona