CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Comença la implementació de la nova taxa de clavegueram

Comença la implementació de la nova taxa de clavegueram

11/10/2024

Durant els propers dies el veïnat rebrà la comunicació per a la liquidació de la taxa de clavegueram que serveix per cobrir els costos d’inspecció i manteniment de la xarxa que duu a terme l’empresa pública Drenatges urbans del Besòs.

En breu s’iniciarà la comunicació al veïnat per a la liquidació de la taxa de clavegueram. És la primera vegada que es duu a terme aquesta liquidació. El primer rebut inclourà, de forma retroactiva, els costos del període que va del 2021 a 2024. El cost es calcula en funció del consum d’aigua de cada habitatge, a raó de 0,13 euros per m3.

El període de liquidació en voluntària vindrà especificat en la notificació. A partir de l’any vinent, la taxa es liquidarà anualment.

Manteniment i millora de la xarxa de clavegueram 

La recaptació de la taxa servirà per cobrir els costos de les intervencions preventives que es realitzen al clavegueram, així com les neteges periòdiques dels embornals i les reixes i altres accions correctives com el tancament de tapes, la substitució de tubs malmesos i el desembussament d’escomeses. En els darrers anys també s’han fet actuacions com la incorporació de clapetes a bona part dels embornals. Es tracta d’un tipus de vàlvula que es col·loca al tub de connexió de l’embornal amb la xarxa general de clavegueram, de manera que impedeix el pas de les males olors cap a la superfície però permet el pas de l’aigua cap a l’interior de la xarxa en cas de pluja.

El cost anual de les intervencions se situa a l’entorn dels 114.000 euros. El servei es gestiona des del Consorci Besòs-Tordera, al qual pertany Montornès, i es realitza a través l’empresa pública Drenatges urbans del Besòs.

Arxivat a: Ajuntament, Territori, Via pública
Treballs de manteniment a la xarxa de clavegueram (imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona