CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Xerrades, espectacles i jocs en la programació “Eduquem i gaudim en família” del 4t trimestre de 2024

Xerrades, espectacles i jocs en la programació “Eduquem i gaudim en família” del 4t trimestre de 2024

07/10/2024

En aquesta ocasió el programa recull una desena d’activitats amb contingut educatiu que tindran lloc entre els mesos d’octubre i desembre. Les propostes començaran aquesta setmana amb contes infantils a la Biblioteca, una trobada de l’Espai de Debat Educatiu (EDE) i una sessió de l’Espai de joc.

Els departaments d’Educació i Infància de l’Ajuntament han enllestit la programació Eduquem i gaudim en família del quart i darrer trimestre de l’any. El document inclou un total de 12 propostes educatives que impliquen les famílies i que tenen lloc a equipaments com el Centre Infantil Pintor Mir i la Biblioteca.

Educar els més petits a través dels contes

La Biblioteca centra bona part de la programació del trimestre. De fet, el programa començarà aquest dimecres, 9 d’octubre, amb una sessió de contes a càrrec de la narradora Judith Navarro, de la Petita Companyia. També hi haurà més trobades de contes infantils els dies 23 d’octubre (amb Yolanda Martínez), el 6 de novembre (amb Joan de Boer) i el 2 de desembre (també amb Judith Navarro).

També a l’equipament, el 25 d’octubre, a l’entorn del Dia Internacional de les Biblioteques, el mag Pol Pavo oferirà l’espectacle P@ssWOrd per sorprendre i fer reflexionar el públic sobre el valor de les dades personals. Finalment, per celebrar l’arribada del Nadal, cada dia del mes de desembre, de dilluns a divendres, les persones usuàries obriran una capsa del calendari d’advent que hi haurà a la sala infantil amb contes amagats.

Xerrades per reflexionar en família

La salut mental del jovent és el tema central de la xerrada que tindrà lloc el 18 de novembre a la Biblioteca. El psicòleg Jordi Bernabeu donarà pautes a les famílies per acompanyar els i les adolescents en l’afrontament de malestars, amb l’objectiu d’evitar consums i conductes addictives a l’entorn de les pantalles, l’ús d’Internet o el consum de drogues. La sessió està recomanada per a famílies amb fills/es adolescents.

A més, en el marc de les trobades de l’Espai de Debat Educatiu, l’11 d’octubre els pares, les mares i les persones professionals que hi participen es trobaran al Centre Infantil Pintor Mir per continuar intercanviant reflexions al voltant de la consciència crítica i la capacitat de transformació pel que fa a les desigualtats, la injustícia, el consumisme i el medi ambient, tema del curs 2023-24.

Per reflexionar, en aquest cas sobre les desigualtats en l'àmbit de les cures, la cooperativa NUS escenificarà el monòleg interactiu Cures el 18 d'octubre, a les 17 h, a la plaça de Joaquim Mir.

El joc i l’experimentació, eines indispensables

Un any més, Montornès se sumarà a la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI) amb una jornada lúdica. Serà el 23 de novembre, de 10 a 13 h a la plaça de Pau Picasso i inclourà una instal·lació artística amb llibres que posteriorment seran donats a la Biblioteca de Tzimol, a Chiapas (Mèxic).

Una altra proposta per potenciar la creativitat dels més petits a través de l’art és el taller EmPreMtes del 15 de novembre al Centre Infantil Pintor Mir. Amb el guiatge de les professionals Sara Sánchez i Violeta Albareda i amb l’univers de l’artista Antoni Tàpies com a punt d’inici, els i les participants elaboraran un petit llibre d’art utilitzant paper, tinta, fustes i fils.

Algunes de les activitats requereixen d’inscripció prèvia als webs entrades.montornes.cat i montornes.cat/inscripcionseduquem.

Arxivat a: Educació
Imatge de la programació.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona