CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Biblioteca engega un nou curs ple de llibres, tallers i tertúlies per a totes les edats

La Biblioteca engega un nou curs ple de llibres, tallers i tertúlies per a totes les edats

27/09/2024

L’equipament donarà el tret de sortida a la programació d’activitats mensuals la setmana de l’1 d’octubre amb converses per practicar diversos idiomes, sessions de contes i clubs de lectura. També s’hi podrà veure una exposició sobre la geologia a Montornès.

La Biblioteca de Montornès recupera la seva activitat habitual després de l’estiu i la Festa Major, amb tot de propostes mensuals i gratuïtes pensades per a tots els públics.

Un idioma per a cada dia de la setmana

La programació d’activitats de la Biblioteca començarà l’1 d’octubre a les 18.45 h amb les converses setmanals en anglès, conduïdes per professionals de l’acadèmia DEC Idiomes cada dimarts. Tres persones voluntàries duen a terme sessions per practicar altres quatre idiomes: l’alemany (els dilluns a les 18.45 h amb Salvador Pila), el català (els dijous a les 11 h amb Salvador Coma), el francès (els dijous a les 18.45 h amb Salvador Pila i Lolita Teichenne) i l’italià (els divendres a les 18 h, de manera telemàtica, amb Salvador Pila).

Llegeix i parla als clubs de lectura

Igual que l’any passat, cada mes la Biblioteca ofereix fins a vuit clubs de lectura diferents per tal d’apropar persones de totes les edats a l’equipament. Els infants de 3r a 6è de primària poden assistir a les trobades dinamitzades per Yolanda Martínez i Charo Campos, mentre que els i les joves de 1r i 2n d’ESO tenen a disposició els clubs de Jorge Martínez. També es reediten les tertúlies Parlem de llibres (amb l’escriptor Raimon Portell), les sessions feministes Fem tertúlia (amb l’autora Marina Martori), les tertúlies de poesia (amb els voluntaris Marc Pruna i Salvador Pila) i les tertúlies de memòria històrica (a càrrec el president del Centre d’Estudis de Montornès del Vallès, Sergio Arévalo).

Contes per a infants de totes les edats

Des de ben petits els infants ja poden seguir les sessions de contes a la Biblioteca. N’hi ha per a nens i nenes de 0 a 3 anys, així com trobades per als/les de 3 a 8 anys. Aquest trimestre les famílies podran assistir a les sessions conduïdes per Judith Navarro, Yolanda Martínez, Judith Navarro i Joan de Boer, entre d'altres.

Una celebració ben dolça

Per celebrar el Dia Internacional de les Biblioteques, que té lloc cada 24 d’octubre, els i les professionals de l’equipament montornesenc han programat activitats especials a l’entorn d’aquesta data. El mateix dijous 24, a les 18 h, s’hi durà a terme un tast de xocolates de comerç just organitzat per Oikocredit i LaCoordi. Ja a l’endemà, el mag Pol Pavo representarà l’espectacle P@assW0rd per reflexionar sobre la importància de les dades personals (17.30 h) i l’escriptor Joan de Boer oferirà la sessió de contes per a persones adultes Contus interruptus (19 h). En tots tres casos caldrà reservar plaça al web entrades.montornes.cat.

A més, entre el 7 i el 31 d’octubre el públic podrà veure l’exposició Els orígens geològics de Montornès, una adaptació de l’article del geòleg local Lorenzo Zafrilla publicat al número 1 de la Revista Dalmanla del Centre d’Estudis de Montornès del Vallès, l’any 2012.

Arxivat a: Cultura i festes
Una usuària de la Biblioteca, estudiant.
Servei de préstec de llibres a la Biblioteca.
Sala superior de la Biblioteca.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona