CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El projecte de reforma funcional i energètica de l’Escola Sant Sadurní, enllestit

El projecte de reforma funcional i energètica de l’Escola Sant Sadurní, enllestit

20/09/2024

L’alumnat ha començat el curs 2024 - 25 amb les obres acabades. Actualment, el centre és pràcticament autosostenible gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i un sistema d’aerotèrmia.

L’Escola Sant Sadurní ha engegat el nou curs amb la cara renovada. Després d’un any d’obres, el centre ha experimentat una renovació tant per dins com per fora.

El canvi més notable a la vista és l’aïllament de les façanes per la cara exterior, l’aïllament de la coberta i la construcció d’una balconada que dona accés a les aules per la banda del pati i a una nova escala d’evacuació cap al pati.

Pel que fa a les renovacions energètiques, s’han instal·lat plaques fotovoltaiques i s’ha substituït la caldera de gas per una instal·lació de climatització amb aerotèrmia d’alta eficiència que climatitza totes les aules amb fred i calor i alhora un sistema de ventilació amb recuperació de calor que garanteix la qualitat de l’aire de tots els espais. D’aquesta manera, l’escola necessita molt poca energia tant per refredar-se com per escalfar-se, amb un estalvi energètic que arriba al 70 %.

L’Escola Sant Sadurní és una de les poques de Catalunya que compten amb aquest sistema de refrigeració.  

Els treballs s’han finançat amb una subvenció de 1.020.368 €  de la línia d’ajuts a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels Fons Europeus Next Generation.

L’Ajuntament ha aportat la despesa corresponent a l’IVA dels treballs i el sobrecost que ha suposat la instal·lació de l’aire condicionat, no prevista inicialment en el projecte. El total aportat per l’Ajuntament ha estat de 480.000 €.

Arxivat a: Ajuntament, Educació, Territori
Porta d'entrada de l'Escola Sant Sadurní
Vista des del pati de l'escola
Nou sistema de climatització
Dispositius de control de la temperatura
Passadís d'accés a l'exterior des de les aules
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona