CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tot a punt per a la Festa Major 2024

Tot a punt per a la Festa Major 2024

26/08/2024

Del 2 al 28 de setembre, Montornès viurà una seixantena de propostes culturals, festives i esportives per a tots els gustos i totes les edats. Els actes centrals començaran el 13 de setembre amb el pregó de les campiones estatals del torneig Salid y disfrutad de la Fundació Cruyff.

Com cada any quan s’apropa setembre, els montornesencs i les montornesenques comencen el compte enrere per a la Festa Major. Aquest 2024, la Comissió de Festes, formada per representants d’entitats i professionals municipals, ha agrupat prop d’una cinquantena d’activitats per a totes les edats i gustos.

Els dies grans seran el 13, 14 i 15 de setembre. Començaran amb el seguici popular de la Colla de Gegants, la Cremada de l’Ajuntament a càrrec del Ball de Diables i Drac de Montornès, i la lectura del pregó, en aquesta ocasió a càrrec de les noies de l’equip Riu Mogent, de l’Escola Mogent, campiones estatals del torneig Salid y disfrutad promogut per la Fundació Cruyff i que a principis de setembre disputaran la final europea a París.

Tot i això, la programació d’activitats començarà la primera setmana de setembre, amb propostes com les presentacions dels productes gastronòmics de la Festa Major 2024: el pa (03/09), les postres (04/09) i els gelats (05/09); la 3a edició del Birrafest (07/09) o el Vermut Infernal (08/09).

5a Batalla de Penyes

Qui s’emportarà la satisfacció de guanyar una nova batalla: els Pere Antons o Els Bartomeus? L’enfrontament d’enguany tornarà a tenir cinc proves. La primera serà la campanya de donació de sang (10/09), seguida d'una batalla de futbolí i un joc de pistes juvenils (12/09). Tampoc hi faltarà l'emblemàtica estirada de corda ni la Batalla Musical de Festa Major (15/09).

Ambdues penyes també oferiran altres activitats fora de competició. Els verds proposen La Xarangada amb HoPeta Street Band i l’Escalabirres (14/09), mentre que els grocs han preparat el Tortillanton, el concurs de flams, una nova edició de la Naked Run amb batucada (14/09) i el Pere Anton Open Festival (15/09). Les dues colles han organitzat conjuntament la Vermufarra (15/09).

Activitats per als més petits i petites

El Centre Infantil Pintor Mir serà l’escenari de les propostes per als més menuts i menudes. Dilluns 16 de setembre acollirà activitats familiars de 10.30 a 13.30 h. Ja a les 11 h tindrà lloc el Montorchef, un concurs infantil de cuina sorgit dels pressupostos participatius del Consell d'Infants. Es poden fer les inscripcions del 3 al 9 de setembre a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i tenen un preu de 3 € per unitat familiar.

Música, ritme i humor per tancar les nits

Com és habitual, l’aparcament del CEM Les Vernedes esdevindrà la Zona de Concerts. La nit de divendres (13/09) el talent local serà el protagonista amb el 2n HIELO Festival, inclòs en els pressupostos participatius Kosmos del Departament de Joventut. La Banda del Coche Rojo i Bestials DJ’s posaran el ritme a la nit de dissabte (14/09) mentre que DJ Arnauba ho farà diumenge (15/09).

La zona tindrà control d’accés sense reserva prèvia. En ser una festa popular, les persones menors de 16 anys podran accedir al recinte, però ho hauran de fer acompanyades d’una persona adulta que se’n faci responsable i que hi sigui present.

Del 13 al 16 de setembre s’hi instal·laran parades del Punt Lila del Departament de Polítiques d’Igualtat i de l’Espai Crític del Servei de Prevenció de Drogues i Riscos Associats de la Mancomunitat del Galzeran per proporcionar informació i materials a qui s’hi apropi.

També hi haurà actuacions musicals a altres punts com la plaça de Pau Picasso amb el Guateque Que nos quiten lo bailao (13/09) de l’Associació Fotogràfica Montornès, al parc dels Gegants després de la Fontapa amb el tardeo remember de la Lola Van (14/09) i el concert de l’Orquestra Maravella a la Carpa Polivalent El Sorralet (16/09).

Carmen Alcayde i Raúl Fervé posaran l'humor amb l’espectacle Enlatados a la plaça de Pau Picasso (15/09).

Obrim la Fira prement l’off

Per quart any consecutiu, es reservarà la franja horària de 18.30 a 20 h perquè les atraccions del recinte firal funcionin sense emetre ni música ni llums estridents. L’objectiu és garantir l’accés d’infants i persones adultes amb hipersensibilitat auditiva o diagnòstic del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Com és habitual, el diumenge de la Festa Major les atraccions degudament identificades oferiran una promoció 2x1, de manera que amb la compra d’un tiquet se n’obtindran dos. Podeu consultar l’horari de la fira a les primeres pàgines del programa.

L'horari d'obertura de la fira serà de 18 a 2 h els dies 13 i 14; de 18 a 1 h el dia 15; i de 18 a 00 h el dia 16.

Els esports, imprescindibles de la Festa Major

A més de les activitats culturals, el programa recull propostes que les entitats esportives han organitzat al voltant de les festes. Enguany hi haurà tennis, bitlles, futbol sala, atletisme, handbol, karate i una pujada al Castell de Sant Miquel.

A "vibrar" tots i totes amb la samarreta de la Festa Major 2024

El veïnat ja pot adquirir la samarreta de la Festa Major 2024, dissenyada pel montornesenc José M. Gavilán Barragán. El color triat és el negre i el missatge combina els colors rosa fúcsia i blanc. Té un preu de 7 euros i està disponible als establiments El Gato con Botas, Pollería Angelita i Frutos Secos Orellana, així com al mercat setmanal els divendres 6 i 13 de setembre a la plaça de Pau Picasso.

La festa, també a les xarxes socials

Els perfils de Facebook, Twitter i Instagram de l’Ajuntament (@ajmontornes) i els de Facebook i Instagram del Departament de Cultura i Festes (@culturamontornes) compartiran publicacions sobre les activitats. Des de la Comissió de Festes es convida el veïnat a compartir les seves pròpies imatges de la festa amb l’etiqueta #FMMontornes24.

Arxivat a: Cultura i festes
Destacat Festa Major 2024
Les noies del Riu Mogent en el moment de rebre el trofeu.
Imatge: El Coche Rojo.
Espectacle "Enlatados".
Cartell de la 2a edició del HIELO Festival.
La samarreta de la Festa Major 2024 a la botiga El Gato con Botas.
18/09/2023 - Veredicte de la Batalla de Penyes
16/09/2023 - Correfoc infantil
Dansa da la Batalla (2023).

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona