CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Condemna pel doble feminicidi al Vallès Occidental

Condemna pel doble feminicidi al Vallès Occidental

22/08/2024

Dues dones han estat assassinades aquesta setmana. Es tracta de la parella i l’ex-parella de presumpte agressor, qui posteriorment s’ha suïcidat. El 2024 és l’any amb més crims masclistes de l’última dècada.

L’Ajuntament vol mostrar el seu rebuig i condemna pels assassinats perpetrats aquest dimarts 20 d’agost al Vallès Oriental. Els feminicidis han tingut lloc a Rubí i a Castellbisbal.

Les dues víctimes eren la parella i l'exparella del presumpte agressor, un policia nacional jubilat que posteriorment s'ha suïcidat. Actualment, els Mossos d’Esquadra estan investigant els crims.

Amb aquestes dues morts, ja són 15 les dones assassinades aquest any a Catalunya a mans de la seva parella, exparella o un familiar. A aquesta xifra cal sumar-li la mort de 5 menors per violència vicària. Així, el 2024 es converteix en l’any amb més crims masclistes de l’última dècada.

Què es pot fer en situacions de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

A més, a Montornès hi ha el SIAD, Servei d’Informació i Atenció a les Dones, que ofereix gratuïtament atenció especialitzada a les dones, de forma individual i confidencial, en tots els àmbits relacionats amb la seva vida, laboral, social, personal i familiar.

D’altra banda, la Generalitat té els SIE, Serveis d’Intervenció Especialitzada, per oferir  informació, atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també als seus fills i filles.

Arxivat a: Igualtat
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona