CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Llegir torna a tenir premi!

Llegir torna a tenir premi!

14/08/2024

Una vintena d’infants i joves de Montornès participen en el concurs “Llegir té premi”. Fins al 30 d’agost, tenen temps per llegir tants llibres com puguin.

Un estiu més, la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, en col·laboració amb la plataforma Legiland, ha posat en marxa el concurs Llegir té premi amb l’objectiu de promoure la lectura, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de biblioteques a la ciutadania durant les vacances escolars.

L’activitat està adreçada a infants i joves de 8 a 16 anys que disposin d’un carnet propi de les biblioteques públiques de Catalunya. De Montornès, s’han animat a participar-hi 19 nois i noies. Les persones concursants han de triar entre les propostes en català, castellà i anglès que hi ha a la plataforma, a BiblioDigital, al servei de préstec digital de les biblioteques o als mateixos equipaments.

Un cop han llegit els llibres, els infants i joves han de respondre una sèrie de preguntes sobre les lectures i aconseguir punts amb les respostes encertades. Com més títols llegits i més respostes correctes, més punts acumulen al seu perfil i més pugen en la classificació del concurs.

Es contemplen dues categories: una de 8 a 11 anys i una altra de 12 a 16 anys. També hi haurà premis per equips. Els reconeixements són els següents:

  • Els dos participants (un per categoria) que aconsegueixin sumar més punts durant cadascuna de les etapes guanyaran un smartwatch o polsera d’activitat. Només es pot guanyar una vegada. En cas de repetir la primera posició en més d’una etapa, es lliurarà el premi al següent participant que no l’hagi guanyat mai.
  • Els segons, tercers, quarts i cinquens participants de cada categoria i l’equip guanyador de cada etapa guanyaran un lot de tres llibres infantil - juvenil.
  • Els 150 participants de cada categoria amb més punts del rànquing final (una vegada finalitzades les tres etapes) guanyaran un punt de llibre - imant commemoratiu.
  • Tots els participants podran guanyar premis virtuals (punts, crèdits, peces per l’avatar, medalles digitals) responent correctament els qüestionaris de comprensió lectora.

El concurs va començar el 25 de juny. Les dues primeres etapes (del 25 de juny al 16 de juliol, i del 17 de juliol al 8 d’agost) ja han finalitzat. La darrera acabarà el 30 d’agost. Per participar-hi cal inscriure’s al web del certamen.

Durant el mes d’agost la Biblioteca de Montornès estarà tancada.

Grans lectors i lectores a Montornès

L’edició anterior va acabar amb nois i noies del poble entre les primeres posicions. Cloe Piris va ser la 5a de Catalunya a la categoria de 12 a 16 anys, mentre que Ada Piris, Blai Piris i Júlia Villanua van quedar entre els 150 primers llocs.

Per celebrar-ho, la Biblioteca va acollir un acte d’entrega de diplomes i d’obsequis.

Arxivat a: Cultura i festes
9a edició del concurs "Llegir té premi"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona