CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua!

Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua!

06/08/2024

Per prevenir la proliferació del mosquit tigre, es demana al veïnat que eviti les acumulacions d’aigua i revisi aquells objectes on pugui haver-ne. També es recomana instal·lar mosquiteres a portes i finestres per evitar que els insectes entrin a casa.

Com cada any, l’època de més calor és el moment de més activitat per als mosquits i, entre ells, el mosquit tigre, identificable per les seves ratlles blanques i per la virulència de les picades.

De nou, des de les institucions s’insisteix en la importància de la prevenció per combatre la proliferació d’aquests insectes. El mosquit tigre no diposita els ous en aigües en moviment ni superfícies d’aigua de més de 200 litres, però sí que ho fa a qualsevol lloc exterior de petites dimensions que pugui contenir aigua estancada durant uns dies. És per això, que el més important és evitar les petites acumulacions d’aigua a l’aire lliure.

Què fer per prevenir la proliferació del mosquit tigre?

  • Buidar els objectes que es trobin a l’aire lliure i presentin concavitats on s’hi pugui acumular aigua (gerros, galledes, cendrers, joguines...). Per evitar que s’hi acumuli aigua, cal capgirar-los o foradar-los, o bé traslladar-los a un lloc cobert.
  • Retirar els plats dels testos o mantenir-los secs. Com a alternativa, es poden fer servir irrigadors automàtics de circuit tancat.
  • Al cementiri municipal, buidar, com a mínim cada 4 dies, els gerros de plantes i flors. Es recomana l’ús de gel d’aigua i/o esponges per al manteniment i conservació de les plantes.
  • Revisar dues vegades per setmana i eliminar qualsevol acumulació d’aigua dels elements fixes i objectes que no es puguin retirar. Si no és possible, procurar mantenir-los tapats, amb una tapa hermètica o una tela mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima).
  • Quan sigui imprescindible tenir aigua en recipients destapats (p. ex. abeuradors per animals), cal que l'aigua es renovi dos cops per setmana, com a mínim.
  • Mantenir les piscines tot l’any amb el tractament desinfectant habitual, ja que així es garanteix l’absència de mosquits i altres organismes indesitjables. Quan estiguin buides, s’han de mantenir completament eixutes, i això cal controlar-ho després de les pluges. Una piscina amb pocs centímetres d’aigua al fons té més risc, pel que fa a la generació de mosquits, que una piscina totalment plena. No obstant això, cal tenir present que en aquest moment hi ha restriccions per a l’ompliment de piscines per la sequera.
  • Evitar l’acumulació d’aigua als forats dels troncs dels arbres situats a l’àmbit privat, cosa que es pot aconseguir de manera definitiva omplint-los amb àrids inerts, com ara sorra.
  • En horts i solars buits, cal complir amb una atenció els preceptes exposats anteriorment, especialment pel que fa a bidons de gran capacitat, que es poden convertir en importants punts de cria per als mosquits i, específicament, el mosquit tigre. En cas que n'hi hagi, aquests bidons s'han de tancar hermèticament amb tapes adients o bé amb tela de mosquitera.
  • Als edificis, cal tenir cura dels dipòsits d’aigua de les instal·lacions de climatització comunitàries, així com dels col·lectors d’aigües, com ara canaleres de teulada o sifons de pati.
  • A les finques on, per la seva activitat comercial o industrial, s’acumulin objectes de qualsevol mena que puguin omplir-se d'aigua, s’ha d’evitar que hi apareguin larves de mosquits buidant-los, tapant-los, invertint-los i/o foradant-los.
Arxivat a: Promoció de la Salut
Mosquit tigre. (imatge: Freepik)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona