CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès i Vilanova, a un pas amb el nou itinerari de vianants i ciclistes

Montornès i Vilanova, a un pas amb el nou itinerari de vianants i ciclistes

02/08/2024

Recentment, la Diputació de Barcelona ha finalitzat els treballs de construcció de l’espai a la carretera BV-5001. L’itinerari comprèn el tram entre el carrer de les Moreres (al barri Ametller de Montornès) i la rotonda d’accés a l’entramat urbà de Vilanova del Vallès.

El nou itinerari de vianants i ciclistes entre Montornès i Vilanova ja és una realitat. En els darrers dies la Diputació de Barcelona ha acabat les obres després de set mesos de treball.

L’espai comprèn el tram entre el carrer de les Moreres (del barri Ametller de Montornès) i el pas de vianants que hi ha a la intersecció entre la BV-5001 i la BP-5002, a l’entrada del nucli urbà de Vilanova.

L’itinerari, segregat de la carretera per una barrera de contenció mixta de fusta i acer, té una amplada de 2,5 metres i una longitud de 380 metres. En el pas per la riera de Vallromanes, límit entre els termes municipals, s’ha executat una passarel·la amb estructura de formigó i baranes d’acer.

A més de la construcció del camí, s’ha ampliat el voral de la carretera BV-5001 per adequar-la a les característiques de la via i millorar-ne la seguretat viària. També s’ha implementat il·luminació específica en els passos de vianants i en altres punts de l’itinerari.

Amb l’actuació també s'ha habilitat una nova parada d’autobús a la rotonda de Cal Pinxo en els dos sentits de circulació, així com un nou pas de vianants per a la connexió entre els dos costats.

El pressupost de licitació de les obres és de 408.946,22 € IVA inclòs.

Més connexions a peu entre municipis

El nou camí de vianants i ciclistes dona continuïtat a l’itinerari que la Diputació va enllestir el 2018 entre el final de la vorera de Can Vilaró i el carrer dels Cirerers, unint així els barris de Can Parera i l’Ametller.

Quatre anys més tard, el 2022, es va inaugurar l’itinerari de vianants entre el nucli urbà i el barri de Can Bosquerons de Dalt, també en paral·lel a la BV-5001 però a l’altre extrem del terme municipal de Montornès. Per millorar la seguretat d’aquest tram de carretera, aquest any la Diputació ha dut a terme obres de millora de la protecció dels talussos, a la zona propera a l’avinguda de la Masia Alsina.

Arxivat a: Territori, Via pública
Un tram del nou itinerari de vianants entre Montornès i Vilanova.
Un tram del nou itinerari de vianants entre Montornès i Vilanova.
Un tram del nou itinerari de vianants entre Montornès i Vilanova.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona