CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les “Nits d’estiu a la romana” tornen a apropar història i cultura a un públic fidel

Les “Nits d’estiu a la romana” tornen a apropar història i cultura a un públic fidel

23/07/2024

La programació d’enguany ha inclòs un espectacle familiar sobre la història de l’emperador Juli Cèsar i el sopar teatralitzat “Convivium” que, de nou, ha barrejat gastronomia i cultura. Les activitats han comptat amb la participació d'una seixantena de persones.

Les Nits d’estiu a la romana d’aquest 2024 ja són història. Un any més, el jaciment arqueològic Mons Observans ha estat l’escenari d’una programació d’activitats culturals per descobrir l’assentament romà, d’època republicana, des d’una perspectiva diferent a la de les visites guiades.

En aquesta ocasió el teatre ha estat l’element central de les dues propostes organitzades. D’una banda, el 6 de juliol una trentena de persones van veure l’espectacle L’última història de la història de Juli Cèsar, una proposta de la companyia Genovesa Narratives Teatrals. A través d’actors, actrius, titelles i siluetes, les famílies van poder conèixer la història del conegut general i emperador romà des d’una vessant més lúdica i humorística.

El teatre també va estar present en el popular sopar romà Convivium. Una trentena de persones van assistir a la cita que, el 20 de juliol, va posar el punt i final a les activitats del programa. Els i les comensals van tastar alguns dels plats típics de la cuina romana preparats pel restaurant Can Candelich i inspirats en les receptes del gastrònom romà Marc Gavi Apici. La degustació va comptar amb les explicacions i actuacions de l’empresa KuaNum, l’actriu Elena Codó i l’actor local Ricardo Piris.

Un punt d’observació de la història i la natura

Els ajuntaments de Montornès i Montmeló col·laboren en la gestió i la difusió d’aquest equipament que consta de la major categoria de protecció patrimonial: el Bé Cultural d’Interès Nacional. Una vegada al mes hi ha visites lliures al recinte, entre altres activitats.

Arxivat a: Cultura i festes
Un moment del sopar romà "Convivium". (imatge: Mons Observans)
Els actors Ricardo Piris i Elena Codó. (imatge: Mons Observans)
Professionals del restaurant Can Candelich van servir els àpats. (imatge: Mons Observans)
Visita guiada al jaciment, el dia del Convivium. (imatge: Mons Observans)
Representació de l'espectacle "L’última història de la història de Juli Cèsar".
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona