CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Refugis climàtics a menys de 10 minuts de casa teva

Refugis climàtics a menys de 10 minuts de casa teva

09/07/2024

L’Ajuntament de Montornès ha creat una xarxa d’espais de refugi climàtic adreçats especialment a la població vulnerable. Són 8 espais, 4 a l’aire lliure i 4 d’interiors. També hi ha 31 fonts d’aigua potable repartides pel municipi.

Els efectes de la crisi climàtica provoquen que cada vegada hi hagi més onades de calor i més intenses. Així mateix, l’exposició a temperatures fredes també està relacionada amb un augment de la mortalitat i afecta a les persones més vulnerables.

És per això que l’Ajuntament de Montornès ha elaborat un llistat d’espais del municipi que tindran la funció de refugi climàtic. Això vol dir que durant els episodis climàtics extrems, aquests espais ofereixen confort tèrmic i seguretat, mentre mantenen altres usos o funcionalitats.

El llistat inclou 8 espais, 4 dels quals són exteriors i 4 interiors. Els exteriors són bàsicament zones arbrades com el Parc del Torrent de Vinyes Velles, el Parc dels Castanyers, el Parc socioesportiu de Montornès Nord o l’entorn de les piscines d’estiu.

També s'ha decretat la declaració de refugi climàtic per a les piscines cobertes i el CEM Les Vernedes (durant l’hivern), la Biblioteca, i els Casals de la Gent Gran Centre i Nord. Aquests dos darrers equipaments estaran oberts durant tot el mes d’agost.

A l’enllaç adjunt trobareu més informació sobre els refugis climàtics, el plànol per descarregar amb la ubicació dels espais i de les 31 fonts d’aigua potable que hi ha al municipi, així com recomanacions contra la calor extrema.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Promoció de la Salut, Via pública
El Parc dels Castanyers és un dels refugis climàtics declarats per l'Ajuntament
Plànol dels refugis climàtics
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona