CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Ajuntament de Montornès arriba al Top 3 en transformació digital i govern obert

L’Ajuntament de Montornès arriba al Top 3 en transformació digital i govern obert

03/07/2024

Montornès se situa en el tercer lloc en relació a la seva maduresa digital, d’acord amb els barems establerts per l’Administració Oberta de Catalunya per a municipis de 5.001 a 20.000 habitants.

L’Ajuntament de Montornès ha rebut el reconeixement de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i s’ha situat en el Top 3 dels municipis de Catalunya d’entre 5001 i 20.000 habitants que han demostrat una major maduresa digital durant el 2023. Montornès ha empatat en aquesta posició amb els municipis d’Arenys de Munt, Sant Sadurní d’Anoia i Torelló. La primera i segona posició han estat per a Llinars i Parets, respectivament.

D’aquesta manera, Montornès continua la progressió en la millora dels seus indicadors de relació digital amb la ciutadania. L’any 2022, l’Ajuntament va aconseguir situar-se en el Top 10.

Els distintius de la IX edició dels Reconeixements Administració Oberta han estat lliurats aquest dimarts en un acte celebrat al Teatre Auditori de Salou. L’alcalde, José A. Montero, ha rebut el distintiu en nom de l’Ajuntament de Montornès. En aquesta edició s’han lliurat un centenar de reconeixements a ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels municipis i el tipus d’administració.

Què és la maduresa digital?

L’Índex de Maduresa Digital (IMD) valora el nivell de digitalització de la gestió interna i la relació de les corporacions locals amb la ciutadania. S’estableix a partir de l’anàlisi de les dades d’ús dels serveis AOC i dels webs dels 947 ajuntaments i 42 consells comarcals de Catalunya.

Entre els indicadors avaluats hi ha els registres d’entrada i de sortida telemàtics; les licitacions i la facturació electròniques; el perfil del contractant; la carpeta ciutadana; els serveis d’interoperabilitat entre administracions (Via Oberta); la gestió interna; les emissions de certificat digital idCAT; el portal de transparència, i la normativa d’educació digital, entre d’altres.

Totes les dades que s’utilitzen són obertes, públiques i objectivables.

Arxivat a: Ajuntament
Representants dels ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants amb el Reconeixement Administració Oberta 2023.  Foto: AOC.
Foto de família dels d'ajuntaments i consells comarcals amb la distinció de l'AOC.  Foto: AOC.
Reconeixement Top 3 Administració Oberta a l'Ajuntament de Montornès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona