CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tornada a la fase d'alerta per sequera que rebaixa restriccions al Ter-Llobregat

Tornada a la fase d'alerta per sequera que rebaixa restriccions al Ter-Llobregat

28/06/2024

S’incrementa el límit de consum màxim d’aigua a 250 litres per habitant i dia. Es relaxen les restriccions d'aigua en usos com ara el reg agrícola, la ramaderia, la indústria i els usos recreatius que impliquin reg.

Aquest divendres ha entrat en vigor el canvi en la situació de sequera al sistema Ter-Llobregat. El Govern de la Generalitat, seguint els paràmetres establerts al pla de sequera ha acordat passar de la fase d'excepcionalitat a la fase d'alerta, en els 202 municipis que, com Montornès, formen part del Sistema Ter-Llobregat.

Això implica la flexibilització de les mesures preses fins ara: el límit del consum diari per habitant i dia augmenta de 230 a 250 litres, i es relaxen les restriccions d'aigua en usos com ara el reg agrícola, la ramaderia, la indústria i els usos recreatius que impliquin reg.

Es retorna així a l'alerta, una fase a què es va entrar el novembre del 2022.

Resum de les restriccions

Piscines

La utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

  • El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
  • El primer ompliment de piscines de nova construcció i les que han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.

Reg

El reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l'horari de menor insolació (de 20 a 8 h).
La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat.

El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana.

Neteja de carrers i mobiliari urbà

Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànigues d'aigua. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d'alta pressió.

Neteja de vehicles

La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents:

  • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.
  • Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.
Arxivat a: Ciutadania, Medi Ambient, Territori, Via pública
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona