CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Recordant l’artista Pere Salinas entre poemes i pintures

Recordant l’artista Pere Salinas entre poemes i pintures

28/06/2024

Familiars, amics i amigues, representants municipals i veïnat s’han trobat a l’estudi del pintor per homenatjar-lo després de la seva mort, l’any passat. A l’acte hi ha hagut intervencions com la de Mima Sant, una de les impulsores del projecte Mont-Art l’any 1984.

Entre quadres, pinzells i llibres, una trentena de persones han assistit a l’acte d’homenatge a l’artista Pere Salinas aquest dijous a la tarda a l’estudi que el pintor tenia al carrer de València, 17.

A la trobada es va fer una lectura de poemes i es va projectar un vídeo amb testimonis i imatges d’arxiu. Hi van intervenir la pintora i dinamitzadora artística i sociocultural Mima Sant, així com l’alcalde, José A. Montero. També estava prevista l’assistència del poeta Joan Navarro, que finalment no hi va poder assistir.

Un artista estretament vinculat a Montornès

Pere Salinas va néixer a Barcelona l’any 1957 i quan tenia 9 anys es va traslladar amb la família a viure a Montornès. El 1984, Salinas, juntament amb l'aleshores tècnica de Cultura, Rosa Cortés, i la pintora Mima Sant, van crear el projecte Mon-Art. Pretenia ser un espai d’experimentació artística i una mostra de les obres dels artistes de la comarca. Al poble també va deixar nombrosos treballs, com el mural de la rectoria nova de Sant Sadurní.

Al llarg de la seva trajectòria, Salinas va tenir presència internacional exposant a galeries d'arreu d'Europa (Alemanya, Àustria, Espanya, Finlàndia, Països Baixos, Israel, Suïssa). i va participar en diverses ocasions en les fires d'Arco-Madrid, Art-Frankfurt, Lineart-Gant, Art-Innsbruck i Kunstmark Dresden.

Recordar Pere Salinas a través de tallers de poesia i pintura

A més de l’acte d’homenatge, ahir va tenir lloc la primera sessió del taller Pintant la poesia a la Biblioteca. Es tracta d’una iniciativa adreçada a persones adultes i impulsada pels veïns i veïnes Ivonne del Pozo, Isabel Defez, Chelo Páez i José Luis Tapia, a través de la qual s’experimenta l’expressió artística mitjançant l’aquarel·la, la lectura i la interpretació de la poesia. El taller inclourà altres tres trobades els dies 4, 11 i 18 de juliol, de 10 a 12 h.

Els infants de 8 a 12 anys també tindran el seu propi espai amb sessions a càrrec de la il·lustradora local Neus Mondaray (4 i 11 de juliol) i amb les artistes montornesenques Mercè Blanes i Laura Blanco (18 de juliol). En aquest cas, les sessions començaran a les 18 h. A banda d'axò, aquests dies i durant tot el mes de juliol, la Biblioteca acull una mostra de làmines de Pere Salinas, així com bibliografia relacionada amb l’artista.

Totes les activitats són gratuïtes i requereixen d’inscripció prèvia al web entrades.montornes.cat

Arxivat a: Cultura i festes
L'alcalde, José A. Montero, va tancar l'acte.
Jose Luis Tapia ha conduït la trobada.
La pintora Mima Sant (esquerra) amb la directora de la Biblioteca, Glòria Catafal (dreta).
Treballs de l'artista Pere Salinas.
Exposició d'una de les obres de Pere Salinas.
Lectura de poemes.
Lectura de poemes.
Part del públic va intervenir en l'acte.
El públic es va poder endur un punt de llibre artesanal com a obsequi.
Treballs de l'artista Pere Salinas.
Pere Salinas (Foto: perfil de Facebook)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona