CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els Kosmos joves de Montornès, en la VI Trobada Ibèrica de Pressupostos Participatius

Els Kosmos joves de Montornès, en la VI Trobada Ibèrica de Pressupostos Participatius

27/06/2024

Montornès ha participat en la jornada com a exemple de bones pràctiques, al costat del municipi portuguès de Valongo i del Govern insular de les Açores.

L’Ajuntament de Montornès ha participat recentment en la VI Trobada Ibèrica de Pressupostos Participatius.

La jornada, celebrada a Vic, va comptar amb la participació d’experts nacionals i internacionals que van reflexionar sobre els pressupostos participatius.

El model dels pressupostos Kosmos impulsat pel Departament de Joventut de Montornès va formar part d’una taula rodona específica de pressupostos participatius amb joves, com a bona pràctica. Al costat de Montornès, es van mostrar els exemples del municipi de Valongo de Portugal i del Govern insular de les Açores. 

Sis anys promovent la democràcia directa entre el jovent 

Els pressupostos participatius joves són una eina per fomentar la democràcia directa i deliberativa, inspirada en el model dels pressupostos participatius, però centrada en el lideratge comunitari del jovent que hi pren part.

Montornès compta amb una àmplia experiència gràcies a les sis edicions dels pressupostos participatius joves Kosmos. Després dels resultats positius aconseguits en l’àmbit de Joventut, la iniciativa s’ha implementat també en els àmbits infantil i adult, en aquest darrer cas, per impulsar accions lúdiques i amb valor comunitari promogudes per persones majors de 30 anys.

Arxivat a: Ciutadania, Joventut
Un moment de la intervenció de Montornès en la VI Trobada Ibèrica de Pressupostostos Participatius
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona