CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Donant visibilitat a la diversitat sexual en el dia de l'Orgull LGBTI+

Donant visibilitat a la diversitat sexual en el dia de l'Orgull LGBTI+

26/06/2024

La bandera irisada penja a diversos equipaments municipals, i la nit del 28 al 29 de juny s’il·luminarà la Torre del Telègraf i el Teatre Margarida Xirgu amb els colors de l’arc de Sant Martí. També s’ubicaran diversos elements amb missatges contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques al davant de l’OAC Centre.

Un any més, coincidint amb la celebració el 28 de juny del dia de l’Orgull LGBTI+, l’Ajuntament es significa a favor de la igualtat i per la promoció dels drets de les persones LGBTI. Montornès se suma a la campanya de la Diputació de Barcelona, que enguany duu el lema "Orgull de poble", una manera de posar en valor els municipis com el nostre, on es pot viure lliurement la diversitat afectiva, sexual i de gènere.  

Durant aquesta setmana, la bandera irisada lluirà als equipaments juvenils i infantils del municipi, a Can Saurina i a l’edifici de l’Ajuntament. La nit del 28 al 29 de juny s’il·luminarà la Torre del Telègraf i el Teatre Margarida Xirgu amb els colors de l’arc de Sant Martí. Aquests dies també s’ubicaran diversos elements amb missatges contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques al davant de l’OAC Centre. També la Biblioteca comptarà amb un recull de materials per commemorar la data i la biblioteca virtual de la Diputació ofereix una selecció actualitzada de novel·les, assaigs, còmics, pel·lícules, així com adreces i serveis d’interès útils per a les persones LGBTI+.

Tot plegat amb l’objectiu d’arribar al conjunt de la societat, i afavorir que els drets de les persones LGBTI+ s’exerceixin i es defensin de manera col·lectiva. 

Presència de Montornès a l’acte institucional de la Generalitat

L’acte organitzat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat amb motiu del Dia de l’Orgull va tenir lloc el 20 de juny al municipi veí de Vallromanes.

L’esdeveniment, en què es va fer la lectura del manifest institucional i una taula rodona, va comptar amb la presència de l’alcalde de Montornès, José A. Montero, la regidora de Feminisme i Diversitats, Natalia Segura, i altres representants municipals.

Fent història del Dia de l'Orgull LGBTI+ a Catalunya 

El 28 de juny, Dia de l'Orgull, és el principal dia de reivindicació i visibilització del col·lectiu LGBTI, amb actes, manifestacions i desfilades arreu del món. A Catalunya la primera manifestació per l'alliberament LGBTI va tenir lloc el 26 de juny del 1977. Va ser organitzada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya i s'hi van sumar organitzacions feministes, veïnals, sindicats i partits polítics. La manifestació va ser dissolta per la policia. En aquell moment les pràctiques homosexuals i el transvestisme estaven perseguits legalment.

Arxivat a: Ciutadania, Igualtat, Ajuntament
La bandera irisada a la façana de Can Saurina
"Orgull de poble", lema de la campanya del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI+ 2024
Assistents a l'acte institucional organitzat per la Generralitat a Vallromanes, entre els quals, l'alcalde José A. Montero i la regidora de Feminisme i Diversitats, Natàlia Segura.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona