CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Pintant la poesia”: Un homenatge a l’artista Pere Salinas

“Pintant la poesia”: Un homenatge a l’artista Pere Salinas

25/06/2024

La Biblioteca acollirà quatre tallers artístics per recordar el pintor, mort l’any passat. La primera sessió serà aquest dijous al matí. El mateix dia, a la tarda, a l’estudi que l’artista tenia al carrer de València, s’hi farà un acte d'homenatge amb una lectura de poemes, ponències i la projecció d'un audiovisual.

Poc més d’un any després de la mort del pintor Pere Salinas, la Biblioteca ha organitzat un seguit d’actes per recordar l’artista. Al municipi és conegut per haver estat un dels impulsors de la mostra Mont-Art a principis dels anys 80 i per haver deixat obres com el mural de la rectoria nova de Sant Sadurní, entre d’altres.

Les activitats d’homenatge a Pere Salinas començaran aquest dijous al matí amb l’inici del taller Pintant la poesia. A la 10 h, a la Biblioteca, s’oferirà una activitat per experimentar l’expressió artística, a través de l’aquarel·la, la lectura i la interpretació de la poesia. Es tracta d’una proposta adreçada a persones adultes i impulsada pels veïns i veïnes Ivonne del Pozo, Isabel Defez, Chelo Páez i José Luis Tapia. El taller inclourà altres tres trobades els dies 4, 11 i 18 de juliol.

Per a infants de 8 a 12 anys, els dies 4 i 11 de juliol hi haurà sessions a càrrec de la il·lustradora local Neus Mondaray, i el 18 de juliol se'n durà a terme una altra, també infantil, amb les artistes montornesenques Mercè Blanes i Laura Blanco. En aquest cas, els tallers començaran a les 18 h.

A banda d'axò, aquests dies i durant tot el mes de juliol, la Biblioteca acull una mostra de làmines de Pere Salinas, així com bibliografia relacionada amb l’artista. 

Acte per recordar el pintor al seu propi estudi

Coincidint amb l’inici del taller Pintant la poesia, aquest dijous, a les 19 h, l’estudi que el pintor tenia al carrer de València número 17 serà l’escenari d’un acte d’homenatge.

El montornesenc José Luis Tapia, membre de les tertúlies de poesia de la Biblioteca, conduirà l'activitat. Entre altres persones, hi intervindran el poeta Joan Navarro; exalumnes de Salinas; l’alcalde, José A. Montero; i una de les organitzadores del Mont-Art, Mima Sant. També s'hi projectarà un vídeo i s'hi llegirà un recull de poemes.

Totes les activitats són gratuïtes i requereixen d’inscripció prèvia al web entrades.montornes.cat

Arxivat a: Cultura i festes
Cartell de l'acte d'homenatge a Pere Salinas.
Pere Salinas (Foto: perfil de Facebook)
Pere Salinas pintant el mural de la rectoria de Sant Sadurní (2007).
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona