CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Condemna i dol pel feminicidi d’una veïna de Cistella

Condemna i dol pel feminicidi d’una veïna de Cistella

25/06/2024

Representants municipals, professionals de l’Ajuntament i veïnat s’han concentrat aquest migdia al davant del Consistori per condemnar l’assassinat d’una veïna de Cistella (Girona) presumptament a mans de la seva parella.

Per tercera vegada en els darrers quinze dies, el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha convocat un minut de silenci per condemnar un nou feminicidi a Catalunya. Aquesta vegada, la víctima  ha estat una dona de Cistella (Girona), que va ser agredida presumptament per la seva parella a principis del mes d’abril. La dona havia estat dos mesos en estat crític fins que finalment divendres va morir. Novament, l'Ajuntament s'hi ha adherit com a mostra del seu compromís per eradicar les violències masclistes i de repulsa per aquests fets.  

Amb aquesta mort ja són onze les dones assassinades aquest any a Catalunya a mans de la seva parella, exparella o un familiar. Aquest 2024 ja hi ha hagut 16 morts per violència masclista: 11 dones, 2 criatures i 3 infants més amb finalitat de violència vicària.

Què es pot fer en situacions de violència masclista? 

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Igualtat
.
Minut de silenci pel feminicidi a Cistella
Moment de la concentració
Mostra de rebuig a la violència de gènere
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona