CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Una mirada a la flora i la fauna del riu Mogent

Una mirada a la flora i la fauna del riu Mogent

14/06/2024

Sota el guiatge de l’associació Gestió Natural, un grup de veïnes ha fet una passejada per la llera del riu amb l’objectiu d’identificar les plantes, els arbres i els ocells que hi ha. A més, recentment, l’entitat ha col·locat 10 caixes niu a prop de la nova zona de pícnic de Can Bosquerons, cedides per l'empresa Benvic.

Una passejada pel riu Mogent és la proposta celebrada a Montornès per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, que té lloc cada 5 de juny.

Aquest dijous a la tarda, un grup de veïnes han recorregut el tram de la llera comprès entre el pont del Casal de Cultura de Montornès i el pont de Montmeló, amb l’acompanyament del director de l’associació Gestió Natural, Artur Degollada. L’expert els ha ajudat a identificar espècies vegetals invasores molt presents a l’entorn (com la canya americana; el miraguà o planta cruel; la falsa acàcia o robinia; el raïm o tabac de moro...) i altres d’autòctones (com l'àlber, el salze blanc, el lledoner, el pi pinyer o el cirerer). A través de l’oïda també han reconegut ocells com el tudó i el rossinyol, i han vist en acció ànecs collverds, falciots i orenetes.

L’activitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i les associacions Gestió Natural i Montornès Animal.

Més hàbitats per als ocells que viuen al riu

Recentment, la planta de l’empresa Benvic a Montornès ha fet una donació de 10 caixes niu a l’Ajuntament. L’associació Gestió Natural les ha col·locat al tram del riu Mogent proper a la nova zona de pícnic de Can Bosquerons. Estan pensades per a ocells insectívors de petit tamany com la mallarenga blava i el pit-roig, i d'altres protegides com els pardals. Precisament, l’any passat, dins dels actes de la Mitja Montornès, l’entitat va realitzar un taller infantil de caixes niu a la plaça de Pau Picasso. Les mateixes famílies les van ubicar a la plataneda que hi ha a la plana de Can Vilaró, a tocar del riu.

Arxivat a: Medi Ambient
Retirada d'espècies vegetals invasores, en un moment de la passejada. (imatge: Montornès Animal)
Identificació d'aus. (imatge: Montornès Animal)
Un moment de la passejada. (imatge: Montornès Animal)
Donació de caixes niu de l'empresa Benvic a l'Ajuntament. (imatge: Gestió Natural)
Una de les caixes niu donades per l'empresa Benvic.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona