CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès se suma a la lluita per una vida plena amb drets

Montornès se suma a la lluita per una vida plena amb drets

13/06/2024

L’Ajuntament s’ha adherit a la campanya de sensibilització “Vida plena amb drets”, amb motiu de la commemoració el 15 de juny del Dia Mundial de la presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans

La campanya “Vida plena amb drets”, impulsada pel Departament de Drets Socials de la Generalitat en col·laboració amb l'Oficina de Gent Gran Activa i el Consell de la Gent Gran de Catalunya, té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de garantir els drets de les persones grans i lluitar contra qualsevol forma de discriminació o maltractament.

L'abús i el maltractament a les persones grans es poden manifestar de diverses maneres, a través del maltractament físic, psicològic, emocional o sexual, i mitjançant l'abandonament i la negligència.

També l'abús econòmic i l'explotació són formes comunes de maltractament que sovint passen desapercebudes.

Manifest i il·luminació del Margarida Xirgu

Per tal de donar suport a la campanya “Vida plena amb drets” i commemorar aquest dissabte, dia 15, el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans, l’Ajuntament ha previst, a les 19 h, la lectura del manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya. La faran les actrius de l’Aula Municipal de Teatre que representaran l’obra “A qui no paga ni déu”, al Teatre Margarida Xirgú.

El manifest reclama una mirada des del respecte, la dignitat, el reconeixement i la sensibilització envers la gent gran, així com la responsabilitat i la justícia de les administracions públiques. Això significa més intervenció i més recursos.

Complint amb la crida de les entitats impulsores de la campanya “Vida plena amb drets”, s’il·luminarà de color verd, símbol de la lluita a favor dels drets de la gent gran, la façana del Teatre Margarida Xirgu.

L’Ajuntament de Montornès està adherit a la Guia d’Actuació Comarcal per fer front als maltractaments de la gent gran, aprovada l’any 2018 pel Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Arxivat a: Serveis Socials
Format pdf
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona