CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Escola Marinada, mig segle d’un símbol del barri de Montornès Nord

L’Escola Marinada, mig segle d’un símbol del barri de Montornès Nord

10/06/2024

Exalumnes, professorat, famílies i altres professionals de l’Escola Marinada s’han retrobat en una festa per celebrar els 50 anys d’història del centre. La jornada ha inclòs actuacions musicals, parlaments i visites lliures per les instal·lacions.

La música, els retrobaments, els records i l’emoció han estat els protagonistes a la festa del 50è aniversari de l’Escola Marinada. Divendres a la tarda prop de 500 persones van sumar-se a la celebració del mig segle d’història del centre, que va obrir el 1973.

Després de l’obertura de portes i d’un aperitiu, la directora del centre, Merche Miño, i l'alcalde, José Montero, van fer uns parlaments. Seguidament, l’alumnat que forma la Big Vent Marinada va interpretar diverses cançons amb l'acompanyament de professorat de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès. La Big Vent Marinada és un projecte iniciat el 2020, inclòs en la iniciativa escolar Ara Art, a través del qual els infants reben classes setmanals d'instruments de vent com el saxo, el clarinet, la flauta travessera, la trompeta i el bombardí.

La música va continuar de la mà del grup Preachers, que va oferir un concert de versions al llarg de gairebé dues hores.

Durant tota la tarda, les persones assistents van poder visitar les instal·lacions de l'escola lliurement i veure un vídeo amb imatges històriques al gimnàs del centre. El programa incloïa una actuació del grup de majorets del barri que finalment va quedar anul·lada.

Una celebració de grans dimensions

La festa de divendres ha posat el punt i final a les activitats que el centre ha organitzat durant el curs per celebrar els seus 50 anys d’història. Al llarg de l’any s’han dut a terme altres accions com la plantada d’una olivera al pati com a símbol de pau, saviesa, benestar i aprenentatge. També s’ha creat un capgròs commemoratiu de l’escola, i s’han realitzat altres iniciatives com una exposició de l’alumnat de 4t sobre l’escola del futur i diversos materials audiovisuals. Més recentment, s’ha enterrat una càpsula del temps amb imatges i objectes de cada classe que l’alumnat obrirà d’aquí a 10 anys.

Un espai del barri

A més de l’activitat pròpiament escolar, l’Escola Marinada és l’escenari de propostes culturals al llarg de l’any. En són exemples la paella popular, el recital de poesia Bernardo López o el berenar per a la gent gran (de la programació de Sant Joan), o diverses projeccions de cinema incloses en les activitats d’estiu, entre d’altres.

Arxivat a: Educació
Parlaments de l'alcalde, José A. Montero, i de la directora de l'Escola Marinada, Merche Miño.
Visites lliures a les instal·lacions de l'Escola Marinada.
Obertura de portes de la festa del 50è aniversari.
Un moment de la jornada.
Photocall del 50è aniversari de l'Escola Marinada.
Projecció d'un vídeo amb imatges històriques de l'escola.
Visites lliures a les instal·lacions de l'Escola Marinada.
Visites lliures a les instal·lacions de l'Escola Marinada.
Visites lliures a les instal·lacions de l'Escola Marinada.
Actuació de la Big Vent Marinada.
Parlaments de la directora de l'Escola Marinada, Merche Miño.
Parlaments de l'alcalde, José A. Montero.
Actuació del grup Preachers.
Un moment de la jornada.
Un moment de la jornada.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona