CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Sant Joan 2024: 50 anys de festes populars a Montornès Nord

Sant Joan 2024: 50 anys de festes populars a Montornès Nord

07/06/2024

Entre el 8 i el 24 de juny el barri tornarà a ser l’escenari d’activitats emblemàtiques com l’espectacle de varietats, la paella popular o el recital de poesia Bernardo López. Paral·lelament, s’ha reeditat la campanya “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès”, per sensibilitzar el veïnat sobre l’ús responsable dels petards i prioritzar-ne els lluminosos per sobre dels sonors.

Les festes de Sant Joan a Montornès estan d’aniversari i enguany celebren els 50 anys d’història! En aquesta ocasió el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament i la Comissió de Festes de Montornès Nord han programat una quinzena de propostes per a tota la família.

Els esports són l’ingredient protagonista de les primeres activitats de Sant Joan, amb el campionat de bitlles (8 de juny) i la 7a Marxa nocturna de Sant Joan (15 de juny). A l’endemà, 16 de juny, la plaça del Federico García Lorca serà l’escenari d'un vermut popular, igual que l’any passat.

Com és habitual, l’exposició d’activitats de la gent gran donarà el tret de sortida als actes centrals de les festes el divendres 21 de juny a la tarda. Seguidament es durà a terme el XV Recital de poesia Bernardo López (enguany dedicat al pas del temps) i una sessió de jocs de taula i bingo familiar.

La imatgeria festiva montornesenca farà acte de presència a l’endemà, amb la plantada i cercavila que comptarà amb entitats locals com la Colla de Geganters, el Ball de Diables i Drac, i el Centre d’Estudis de Montornès. Després del pregó a càrrec del Ceballot, la jornada continuarà amb la gimcana El Panda Manda i l’espectacle de varietats.

L’encesa de la foguera serà el diumenge 23 de juny a la nit, després del berenar i el ball per a la gent gran de la tarda i de l’espectacle pirotècnic amb correfoc infantil. Un cop encès el foc al pati de l’Escola Marinada, la vetllada continuarà amb un sopar de cabàs a la fresca, ball amb Duet Fussion i repartiment de coca i cava per als i les assistents.

La paella popular del 24 de juny tancarà els actes d’enguany. Els tiquets costen 6 euros (amb beguda, pa, postres i cafè) i estan a la venda al Casal de la Gent Gran Nord, al mercat setmanal de Montornès Nord i a les botigues El Gato con Botas i Pollería Angelita.

Enguany, tenint en compte la situació actual de sequera, s'ha decidit evitar activitats com la festa de l’escuma o el tobogan aquàtic, també amb l’objectiu d'estalviar aigua i de sensibilitzar el veïnat sobre la necessitat de fer-ne un ús responsable.

Crida per un Sant Joan amb respecte i inclusió

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament ha impulsat la campanya “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès”, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre l’ús de la pirotècnia. La campanya torna a incidir en el malestar que l’ús dels petards sonors pot provocar a persones grans, nadons, persones afectades per problemes cardíacs, persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i persones amb fonofòbia. També es fa esment als animals domèstics i de carrer que, aquests dies, pateixen especialment davant els sorolls ensordidors i sobtats.

Arxivat a: Cultura i festes
Cartell de l'activitat.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona