La reconeguda escriptora ha tancat el curs de les tertúlies de poesia de l’equipament amb una xerrada sobre la seva obra. Les persones que participen en les sessions han pogut intercanviar reflexions amb la pròpia autora.
Un any més, la Biblioteca de Montornès ha posat el punt i final al curs de les tertúlies de poesia amb un convidat o convidada de luxe. Enguany l’encarregada de cloure les sessions ha estat la poetessa Marta Pessarrodona, que ha visitat l’equipament aquest divendres a la tarda.
L’autora ha mantingut una trobada amb una trentena de persones, la majoria de les quals segueixen les tertúlies mensuals, després que a la sessió del 17 de maig analitzessin l’obra Poemes 1969 – 2007, de la mateixa Pessarrodona.
Nascuda el 1941 a Terrassa, la coneguda poetessa i narradora ha rebut distincions com la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i, la més recent, la Medalla d'Honor de la Generalitat l'any 2023. Des que va publicar el seu primer llibre l’any 1968, anomenat Primers dies de 1968, n’ha escrit al voltant de 25 més, entre els quals hi ha retrats de figures com Montserrat Roig (1994), Mauria Aurèlia Capmany (1996), Frederica Montseny (1998), Mercè Rodoreda (2003 i 2005) i Caterina Albert (2005).
La Biblioteca, un punt de trobada d’escriptors/es de referència
Com és habitual, la Biblioteca de Montornès acomiada cada curs de les tertúlies de poesia amb la visita d’un autor o autora de rellevància. Mireia Calafell, Manuel Forcano, Anna Aguilar-Amat i Antonina Canyelles van cloure els cursos de 2020, 2021, 2022 i 2023, respectivament. A més, l’any passat l’escriptor Josep Pedrals va oferir un taller de poesia a l’estiu i una sessió dedicada al Rector de Vallfogona. Anys abans, el 2019 el poeta Jaume C. Pons Alorda va realitzar un recital amb motiu del bicentenari del naixement de Walt Whitman, autor del llibre Fulles d’herba.
9 anys estenent la passió per la poesia
El club de poesia de la Biblioteca de Montornès va néixer el 2015 i, des de llavors, un divendres al mes, els 17 membres que en formen part (alguns/es de municipis com Manresa i Olot) es troben per recitar textos i intercanviar parers. Les trobades compten amb la col·laboració dels voluntaris Salvador Pila, qui presenta un poeta o poetessa estranger/a, i Marc Pruna, que dona a conèixer un/a escriptor/a autòcton/a. La proposta rep una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, una entitat del Departament de Cultura de la Generalitat que treballa per a la promoció de la llengua catalana i el foment de la lectura.