CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Línia de préstecs per a inversions de titulars de cultius, comunitats energètiques, i espais forestals i agroalimentaris

Línia de préstecs per a inversions de titulars de cultius, comunitats energètiques, i espais forestals i agroalimentaris

29/05/2024

La Generalitat ha obert una convocatòria de préstecs per ajudar a finançar projectes d’inversió amb components vinculats a l’acció climàtica. Les empreses i comunitats energètiques que hi vulguin optar poden fer la sol·licitud fins al 31 de desembre.

En ple context de crisi climàtica, l’Institut Català de Finances i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han convocat una línia de préstecs per contribuir a l’impuls de projectes d’inversió vinculats al medi ambient.

Hi poden optar persones jurídiques, titulars d'explotacions agràries o d'empreses agràries i/o agroalimentàries, les forestals i les del sector pesquer i les vinculades a la seva cadena de valor, així com les comunitats energètiques, amb seu social o operativa a Catalunya.

Entre les actuacions subvencionables hi ha inversions de millora de l’eficiència energètica, de reducció de gasos d’efecte hivernacle, de l’ús d’energies renovables o de l’aprofitament de subproductes, tractament i valorització de residus i efluents, entre d’altres.

La convocatòria està dotada amb 40 milions d’euros. Cada préstec serà d’un mínim de 100.000 euros i d’un màxim de 5 milions d’euros.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 31 de desembre de 2024 o bé fins que s’exhaureixi l’import de la línia de préstecs. Per fer la sol·licitud cal adreçar-se al web de l’Institut Català de Finances i descarregar la documentació a emplenar. Per a més informació podeu consultar l’anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l’enllaç adjunt.

Arxivat a: Medi Ambient
Imatge: Rawpixel.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona