CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Equips professionals ben formats per a la protecció integral d’infants i adolescents davant la violència

Equips professionals ben formats per a la protecció integral d’infants i adolescents davant la violència

28/05/2024

Aquest dimarts al matí, el Teatre Margarida Xirgu ha acollit una jornada formativa centrada en la llei que regula la protecció integral d’infants i adolescents davant casos de violència. Una vuitantena de professionals d'àmbits diversos han assistit a la sessió.

Amb l’objectiu de millorar la coordinació dels agents i serveis que treballen al territori per protegir els infants i joves davant de possibles casos de violència, aquest dimarts al matí l’Ajuntament de Montornès ha organitzat una jornada formativa.

A la matinal, celebrada al Teatre Margarida Xirgu, s’ha abordat la implementació de la Llei Orgànica 8/2021 referent a la Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència davant la Violència (LOPIVI), d’abast estatal. La jurista especialitzada en infància Almudena González ha impartit la sessió. González també és assessora jurídica d’Infància al Consell Comarcal del Vallès Oriental.

La trobada ha comptat amb l’assistència d’una vuitantena de persones, entre les quals treballadors/es municipals d’àmbits com l’Educació, la Infància, la Joventut, el Lleure, els Esports i els Serveis Socials. També n’hi ha hagut dels centres educatius del poble, del Centre d’Atenció Primària, de la Policia Local, i dels Serveis Socials de municipis com Canovelles i Llinars.

Després de l’explicació de la llei i de les darreres novetats sobre la mateixa, la jornada ha continuat amb un cas pràctic en què els i les assistents, dividits/des en grups, han plantejat mesures de protecció, sensibilització, prevenció, detecció precoç, protecció i reparació en un cas de violència envers infants i joves.

Per acabar, l’equip de DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència) i la Coordinadora del Barnahus Granollers han presentat el Barnahus, un servei públic d’unitat integrada d’atenció a infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals. Està ubicat a la seu de la Fundació Idea de Granollers.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, José A. Montero; el regidor delegat de l’Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado; i la regidora de Benestar Social, Evelyn de la Rosa.

Arxivat a: Serveis Socials
Un moment de la jornada.
Un moment de la jornada.
Un moment de la jornada.
Un moment de la jornada.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona