CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Condemna i rebuig pel feminicidi d’una veïna d’Òdena

Condemna i rebuig pel feminicidi d’una veïna d’Òdena

28/05/2024

Representants municipals, personal de l’Ajuntament i ciutadania s’han concentrat aquest migdia al davant del Teatre Margarida Xirgu per condemnar l’assassinat d’una veïna d’Òdena presumptament a mans de la seva exparella.

Montornès s’ha tornat a significar contra la violència masclista. Aquest migdia s’ha fet un minut de silenci per condemnar el darrer feminicidi perpetrat a Catalunya. Ha estat l’assassinat d’una veïna d’Òdena, presumptament a mans de la seva exparella.

Els Mossos d'Esquadra van detenir fa uns dies a qui es considera presumpte autor del crim, l’exparella de la dona que va aparèixer morta al voral de la carretera a Esparreguera el 19 de maig.

Es tracta de la setena dona morta aquest 2024 a mans de la parella o exparella, i la dotzena mort per violència masclista: set dones, dues criatures assassinades per violència masclista, i tres infants morts amb finalitat de violència vicària.

La concentració d’avui s’ha dut a terme, de forma excepcional, al davant del Teatre Margarida Xirgu, on s’ha celebrat una jornada formativa dedicada precisament a la Llei de protecció de la infància i l’adolescència davant la violència, que ha comptat amb prop d’un centenar de professionals dels àmbits de la infància i la joventut.

On demanar ajuda? 
Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Arxivat a: Ajuntament, Igualtat
Minut de silenci al davant del Teatre Margarida Xirgu
Minut de silenci al davant del Teatre Margarida Xirgu
Minut de silenci al davant del Teatre Margarida Xirgu
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona