CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > I Jocs esportius per la disCAPACITAT

I Jocs esportius per la disCAPACITAT

23/05/2024

Montornès acollirà l’1 i 2 de juny un cap de setmana d’activitats esportives obertes a tota la població per poder conèixer i practicar esports adaptats a persones amb discapacitat.

L’esport adaptat serà el protagonista dels I Jocs esportius per la disCAPACITAT, que se celebraran a Montornès el cap de setmana de l’1 i 2 de juny. El dissabte 1, al Cruyff Court de Montornès Nord, i el diumenge 2, a la plaça de Pau Picasso. 

L’esdeveniment permetrà que persones sense cap tipus de discapacitat coneguin i practiquin disciplines esportives creades i adaptades a persones amb discapacitat. N’hi ha de més populars com el vòlei, el bàsquet i el tennis amb cadira de rodes, el futbol o l'hoquei, i d’altres menys conegudes, com el surf amb o sense cadira adaptada, l’slalom, la boccia, o el senderisme amb Joëlettes. Durant els dos dies hi haurà exhibicions i tallers de pràctica. A més, el 2 de juny es durà a terme una taula rodona amb la participació de personalitats del món de l’esport amb i sense discapacitat. 

Les jornades, organitzades pel Departament municipal d’Esports, compten amb la col·laboració de DiverMON, l’Associació Excursionista Lleure Montornès i el Club Bàsquet Vila de Montornès. També s’hi han implicat entitats supramunicipals de renom entre les quals, la Fundació Cruyff, la Federació Esportiva Catalana de Persones amb Lesió Cerebral, SUPERANDO, rOdamunt i la Fundació Catalònia, i de l’entorn, com l’Associació Excursionista de l’Ametlla del Vallès.

La presentació dels jocs tindrà lloc l’1 de juny a les 17 h al Cruyff Court. Hi assistirà l’alcalde, José A. Montero, el regidor d’Esports, Marc Fuentes, representants de la Fundació Cruyff i Abel García, assessor de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona. Podeu veure el detall de les activitats en l'arxiu adjunt.

Inclusió des de l’esport 

Les I Jornades esportives per la disCAPACITAT neixen amb la voluntat que la població conegui i gaudeixi de modalitats esportives considerades minoritàries i circumscrites a l’àmbit de la discapacitat. 

L’objectiu és que l’esport adaptat es vegi com el que ha de ser: una part més de la pràctica esportiva i una opció a l’abast de persones amb condicions diverses. La posada en marxa d’iniciatives que afavoreixin la inclusió en l’àmbit esportiu, com la que duu a terme el CB Vila de Montornès amb els equips Specials, és important per poder arribar a oferir a usuaris i usuàries amb discapacitat del poble o de l’entorn la possibilitat de gaudir de la pràctica esportiva al municipi.

Arxivat a: Ciutadania, Esports
Imatge dels I Jocs esportius per la disCAPACITAT

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona