CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Donant visibilitat a la malaltia del lipedema a través del +30 Kosmos 2024

Donant visibilitat a la malaltia del lipedema a través del +30 Kosmos 2024

15/05/2024

“El lipedema no nos frena” és el projecte de tres dones afectades per aquesta malaltia que provoca l’augment dels dos membres inferiors a causa dels dipòsits de greix a la pell. La iniciativa inclou una xerrada, tallers i una exposició fotogràfica que tindran lloc el 24 de maig a Can Saurina i el 26 de maig a la plaça de Pau Picasso.

El calendari d’activitats dels pressupostos participatius +30 Kosmos de 2024 continua endavant amb una nova acció. Es tracta de El lipedema no nos frena, un projecte que pretén donar a conèixer aquesta malaltia que provoca l'augment dels dos membres inferiors a causa dels dipòsits de greix a la pell.

Per sensibilitzar i informar el veïnat sobre la temàtica, les tres impulsores de l’activitat (afectades pel lipedema) han organitzat diverses propostes al poble repartides en dos dies.

El divendres 24 de maig, a les 18 h, Can Saurina acollirà una xerrada sobre la malaltia amb la participació de professionals sanitàries. Seguidament, a les 20 h s’hi inaugurarà l’exposició Con lipedema y al desnudo, que compta amb el suport de l’Associació Fotogràfica Montornès. El públic la podrà visitar el 26 de maig també a Can Saurina, del 27 al 31 de maig al Casal de Cultura, i del 3 al 8 de juny a la Biblioteca.

El segon dia d’activitats de El lipedema no nos frena serà el diumenge 26 de maig. A partir de les 10.30 h, a la plaça de Joan Miró, s'hi duran a terme tres tallers amb exercicis, expressió corporal i estratègies per conviure amb la malaltia. Durant la jornada hi haurà servei de bar a càrrec de Globus pels Valents i un photocall.

Les activitats estan incloses en el programa Maig, mes de la salut de les dones. L’entrada és gratuïta i no cal inscriure’s-hi prèviament.

Els pressupostos +30 Kosmos, una eina també per a la promoció de la salut

A l’edició del +30 Kosmos 2023 també es van fer accions en matèria de salut, en aquest cas a través del projecte Parkinson al desnudo. En aquella ocasió i també en dos dies, es va organitzar una conferència, una exposició fotogràfica, monòlegs, un concert i una xocolatada amb el suport de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus i de l’entitat local DiverMON. L’organització va destinar els beneficis aconseguits amb el servei de bar a la fundació Avan, que dona suport terapèutic a persones afectades per malalties neurològiques.

Arxivat a: +30 Kosmos, Promoció de la Salut
Les impulsores de "El lipedema no nos frena".
Cartell de les activitats del 24 de maig.
Cartell de les activitats del 26 de maig.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona