CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Suport i sensibilització pel Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

Suport i sensibilització pel Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

13/05/2024

Aquest dilluns al matí membres del Grup d’Interès d’Afectades per la Fibromiàlgia han llegit el manifest de la commemoració. A més, a la nit s’il·luminarà la façana del Teatre Margarida Xirgu amb una llum blava, color associat a la malaltia.

Les activitats del programa Maig, mes de la salut de les dones han començat aquest dilluns al matí amb la lectura del manifest del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica i d'altres Síndromes de Sensibilització Central.

Representants del Grup d’Interès d’Afectades per la Fibromiàlgia (GIAF) han llegit el manifest de la commemoració, que té lloc cada 12 de maig. L’objectiu d’aquesta data és informar i sensibilitzar la població sobre la realitat i les necessitats tant de les persones afectades com de les seves famílies. La malaltia es caracteritza per la presència d’un dolor generalitzat del sistema musculesquelètic i un cansament persistent.

També com a part de la fita, aquesta nit s’il·luminarà de color blau fosc el Teatre Margarida Xirgu. L’acció s’emmarca en la iniciativa #CatalunyaDeBlau, de l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia (ACAF), a través de la qual espais d’un total de 173 municipis tindran una llum del color associat a la malaltia.

Des de l’octubre de 2023, GIAF organitza diversos tallers de manualitats i relaxació a l’Hotel d’Entitats. A l’equipament també s’han fet xerrades sobre la temàtica a càrrec de professionals com el doctor José Alegre i la fisioterapeuta Mayte Serrat. En aquests moments el grup compta amb un total de 23 integrants de Montornès i d’altres municipis con Montmeló i Vilanova.

Maig, mes de la salut de les dones

A més de les accions del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, la programació Maig, mes de la salut de les dones inclou altres propostes relacionades ambla salut, com una campanya de donació de sang i plasma (14/05 al Teatre Margarida Xirgu) i una caminada a la ZEM Les Vernedes (23/05 des de l’Ajuntament).

També en formen part les activitats del projecte El lipedema no nos frena (24/05 a Can Saurina i 26/05 a la plaça de Joan Miró), sorgit a partir dels pressupostos +30 Kosmos; la cloenda dels tallers de gimnàstica i dansa de la gent gran (27/05 a la plaça de Pau Picasso); una taula rodona en línia sobre la COVID persistent (29/05, al canal de YouTube de l’Ajuntament); i una parada informativa de la XXV Setmana Sense Fum i el Dia Mundial Sense Tabac (31/05 a la plaça de Pau Picasso). Per a més informació podeu consultar la programació a l’enllaç adjunt.

Arxivat a: Promoció de la Salut
Membres de GIAF han llegit el manifest.
Un moment de l'acte.
Membres de GIAF han llegit el manifest.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona