CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les deixalleries oferiran novament compost gratuït durant la Setmana Internacional del Compost

Les deixalleries oferiran novament compost gratuït durant la Setmana Internacional del Compost

30/04/2024

Del 5 a l'11 de maig, la xarxa comarcal de deixalleries oferirà compost gratuït provinent de les restes orgàniques tractades a la Planta de digestió anaeròbica i de compostatge del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. Es lliurarà un màxim de 50 litres per persona cada vegada que faci ús de la deixalleria.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha previst la distribució de compost gratuït un any més amb motiu de la Setmana Internacional del Compost, que enguany duu el lema “COMPOST... campió pel clima”.

Entre el 5 i l’11 de maig, i fins que s’exhaureixin les existències, les deixalleries de la comarca repartiran compost de forma gratuïta perquè les persones usuàries el puguin fer servir als seus jardins i horts. Es lliurarà un màxim de 50 litres per persona cada vegada que faci ús de la deixalleria. Cal també que les persones usuàries portin un recipient per poder-se endur el compost.

Amb aquesta campanya i sota la marca COMPOSTVO, el consorci pretén fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar l'esforç de la ciutadania per separar-la a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

A la Planta de digestió anaeròbica i de compostatge de Granollers hi arriba el residu orgànic dels municipis del Vallès Oriental, Maresme i Moianès, més de 55.000 tones, que són tractades per produir biogàs i aproximadament 5.000 tones de compost anuals. 

Els beneficis del compost

La transformació dels residus orgànics en adob contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. El cicle de la matèria orgànica és un exemple de bioeconomia circular. Un cop tractats, els residus orgànics esdevenen un recurs, el compost, que aporta matèria orgànica, nutrients i microorganismes als sòls i millora la fertilitat i la producció dels conreus.

Les característiques físiques, químiques i biològiques del compost permeten que pugui ser utilitzat en diversos àmbits i activitats amb resultats molt positius:

  • Com a adob natural en agricultura (cereals, horta, fructicultura, vinya...).
  • Com a fertilitzant en tasques de jardineria i en la formulació de substrats.
  • Com a restauració de sòls degradats en projectes d’obra pública (clausura d’abocadors, regeneració de talussos...) o en restauració d’activitats extractives.

(Adaptació de la informació facilitada pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental).

Arxivat a: Medi Ambient
Imatge de la campanya.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona