El municipi ha incorporat dos nous sensors per mesurar els nivells de soroll al terme municipal. Actualment hi ha set punts mesuradors repartits pel territori. Montornès també s’ha adherit a la Setmana Sense Soroll que se celebra del 22 al 28 d’abril.
Montornès continua implementant actuacions per poder tenir dades dels nivells de soroll enregistrats al municipi, que són de gran interès a l’hora de prendre decisions en àmbits tan diversos com l'urbanístic, el medi ambiental, o el cultural i festiu. Recentment s’han instal·lat dos nous sensors que complementen els cinc punts mesuradors que hi havia fins ara. Un s’ha ubicat a l’Escola Marinada i l’altre a l’avinguda d’Ernest Lluch.
La Diputació de Barcelona ha subvencionat el cost dels dos sensors TA120 de CESVA, valorats en 5.000 euros.
Montornès disposa de quatre sensors més del mateix tipus ubicats al carrer de Pompeu Fabra (Can Bosquerons), a la Via Augusta (El Telègraf), a l’avinguda de l’Onze de Setembre i al carrer de Federico García Lorca. També hi ha un punt de mesura de soroll, que forma part de l’aparell de control atmosfèric situat a la plaça de Pau Picasso.
Les dades de tots els sensors es poden consultar en línia a la plataforma sentilo.diba.cat de la Diputació de Barcelona. L’actuació forma part del projecte Montornès Smart City, a través del qual el municipi es va dotant d’eines tecnològiques associades a temes com la seguretat, la via pública, l'entorn o la relació de la ciutadania amb l’administració.
Adhesió a la Setmana Sense Soroll
Del 22 al 28 d'abril se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll, que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria. El lema d’enguany és "Gaudeix el silenci”.
Montornès s’ha adherit a la iniciativa donant a conèixer les actuacions desenvolupades en aquesta matèria i fent difusió dels recursos que la Generalitat, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona han posat a disposició de la ciutadania. Es tracta d’un portal amb vídeos, jocs, exposicions i altres recursos i eines de sensibilització.
Hi podeu accedir a través de l'enllaç adjunt.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.