Famílies i professionals han reprès les trobades mensuals de l’Espai de Debat Educatiu, enguany dedicades a la consciència crítica. Les reunions d’aquest curs compten amb l’acompanyament de l’entitat Creart.
Aquests dies el Departament d’Educació de l’Ajuntament ha recuperat les sessions de l’Espai de Debat Educatiu (EDE). Les trobades tenen lloc una vegada al mes al Centre Infantil Pintor Mir i serveixen per compartir criteris i reflexions entre famílies i professionals del sector. La primera reunió del curs 2023-24, celebrada el 20 d’octubre, va aplegar una trentena de persones.
Enguany el tema de les sessions és l’educació en la consciència crítica i la capacitat de transformació pel que fa a les desigualtats, la injustícia, el consumisme i el medi ambient. Els i les assistents debaten sobre eines per fer que infants i joves tinguin interès per allò que els envolta, des d’una perspectiva de justícia social i cultura de la pau. El Consell Escolar Municipal i les persones que formen part de l’EDE han escollit la temàtica.
Cada curs l’espai compta amb especialistes que acompanyen, assessoren i dinamitzen les sessions. Aquest any hi participa l’entitat Creart, que treballa per l’educació creativa i transformadora.
Les trobades tenen lloc un divendres al mes, al Centre Infantil Pintor Mir, de 18 a 20 h. Les properes sessions seran els següents dies:
Les inscripcions són gratuïtes i cal formalitzar-les prèviament al formulari habilitat al web montornes.cat/inscripcionseduquem
Temàtiques per a una educació transversal
A les sessions de l’EDE del darrer curs es va tractar el tema de l’educació sexual i afectiva, i en les últimes edicions s’han abordat temes com l’autonomia dels infants i joves, les normes i els límits, la diversitat, la coeducació i l’ús de pantalles.
Alguns dels productes creats són imants per penjar a la nevera, un tres en ratlla a la plaça de Pau Picasso, un vídeo, una campanya i una app. Actualment s’està elaborant un joc de cartes.