L’Ajuntament posa en marxa la campanya “Si m’estimes, no m’alimentis” per informar el veïnat sobre els efectes perjudicials d’alimentar els coloms. Alhora, amb el suport de la Diputació, s’ha implantat un programa ètic de control de la reproducció que garanteix l’esterilització i el benestar dels ocells.
Durant els darrers dies s’han començat a implementar mesures de control per evitar la superpoblació de coloms al municipi. Es tracta de pal·liar la degradació de l’entorn que produeixen, els possibles efectes nocius en la salut i, en general, les molèsties que ocasionen.
El problema, comú a la majoria de pobles i ciutats, està afavorit per l’adaptació d’aquestes aus a l’espai urbà com a alternativa al seu hàbitat natural, en un entorn lliure de depredadors i amb possibilitat continuada d’obtenir aliments.
L’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha escollit un sistema de gestió ètica per tal d’anar reduint paulatinament la població, tot garantint el benestar dels animals.
El sistema consisteix a alimentar-los amb pinso i dosis de nicarbazina, un medicament veterinari antiparasitari que també afecta la fertilitat dels coloms.
Inicialment, s’han col·locat dispensadors automàtics de pinso a les zones del municipi on hi ha grups més nombrosos de coloms, per tal de fidelitzar-los amb aquest aliment i començar tot seguit amb l’aplicació del medicament.
L'ajut de la ciutadania, fonamental
Paral·lelament a la implementació del sistema de control, es posa en marxa la campanya “Si m’estimes, no m’alimentis” per conscienciar la ciutadania dels perjudicis que provoca alimentar els coloms a l'espai públic, per exemple, llançant-los pa. La reducció d’aquesta pràctica és de gran importància per evitar la superpoblació i garantir l’èxit del programa.
La campanya inclou un vídeo i materials que s’aniran difonent a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.