El nou model d’atenció domiciliària de gestió pública que s’ha posat en marxa aquest mes de febrer posa el focus en l’atenció a la persona i a l'entorn del seu domicili. Tot plegat amb l’objectiu d’afavorir un envelliment actiu i saludable i una vida independent i autònoma.
Una representació de la cinquantena de persones que reben atenció domiciliària a Montornès han assistit aquesta setmana a la presentació del nou model de gestió del SAD. La trobada també ha comptat amb la presència de l’alcalde, José A. Montero; la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Natalia Segura; professionals dels Serveis Socials, de Salut, del Consorci de Salut i Social de Catalunya, i membres de l’associació local Volumont, que dona suport puntual a l’atenció domiciliària.
Donant resposta a les necessitats de les persones des de la proximitat
Des d’aquest mes de febrer, la gestió del servei és de caire públic i es canalitza a través del Consorci de Salut i Social de Catalunya.
El model d’atenció dona resposta a les necessitats reals de les persones usuàries des de la proximitat. Per això es treballa amb les persones de forma individual, però també amb l’entorn familiar, social i comunitari. Es tracta de promoure un envelliment actiu i saludable, afavorir una vida independent i autònoma i retardar al màxim la necessitat de l’ingrés en una institució.
L’equip professional que s’ocupa del servei està integrat per perfils de coordinació, treballadores socials i familiars, així com una auxiliar de la llar.
Atenció Integral Social i Sanitària
L’objectiu de poder arribar a prestar una atenció integral social i sanitària presideix bona part de les actuacions que es duen a terme des dels Serveis Socials Municipals. És en aquest context que, durant els darrers anys, també s’han desenvolupat projectes com la Teleassistència, els arranjaments per millorar l’accessibilitat o la incorporació d’ajudes tècniques a les llars.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.