Ambdós professionals han rebut recentment aquest reconeixement de la Generalitat a la trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica del seu ofici. Vila és forner de 3a generació i va començar a dedicar-s’hi fa 41 anys, mentre que Joaquín Gómez va obrir les portes del negoci fa 20 anys.
Els establiments Cal Forner i Xurreria Ca La Maria, de Montornès, han rebut una distinció per la seva tasca recentment. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha lliurat el diploma Mestre Artesà Alimentari 2021 al flequer Toni Vila Ferrarons (Cal Forner) i al xurrer Joaquín Gómez Díaz (Ca la Maria).
Es tracta d’una distinció que la Generalitat adreça a persones que han destacat pels seus mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària al llarg de la seva trajectòria professional.
Pel que fa a Toni Vila, és forner de 3a generació. L’any 1982, als 18 anys i juntament amb la seva parella, Marta Monjorn, es va posar al davant d’un negoci familiar que comptava amb un obrador i quatre botigues. La fleca de Montornès va obrir el 1920. Després de constituir l’empresa FERVIMONT el 1983 i de comprar la fleca Forn de Cal Pi de Caldes de Montbui l’any 2007, el 2015 va constituir l’empresa Cal Forner amb el seu fill Jordi Vila. Disposa d’una botiga a Montornès i d’una botiga amb cafeteria a Granollers. A més, Vila és delegat comarcal de la junta directiva del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i manté l’IGP del pa de pagès.
Quant a Joaquín Gómez, el montornesenc va obrir les portes de la Xurreria Ca la Maria fa gairebé 20 anys, quan va decidir deixar el càrrec que tenia a una fàbrica de la zona per formar-se en la professió i emprendre un projecte de xurreria al local que la seva família tenia a Montornès. Des de llavors combina l’elaboració de productes respectant les fórmules tradicionals i introduint noves tècniques d’elaboració.
La Generalitat ha lliurat el diploma de Mestre Artesà Alimentari 2021 a 10 flequers, 2 xurrers, 5 professionals del sector carni, 2 formatgers i 6 pastissers. Des de 1987, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha lliurat 1062 diplomes, sense comptar els d’aquesta edició.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.