La "Dimensió Sociolaboral" ha engegat aquests dies l'itinerari adreçat a joves amb titulació acadèmica. El curs inclou tallers i xerrades amb l'objectiu que els nois i noies adquireixin coneixements sobre el mercat laboral i descobreixin les seves potencialitats.
En els darrers dies s'ha iniciat un nou itinerari dins la "Dimensió Sociolaboral". Aquesta vegada, la formació s'adreça a joves de 16 a 29 anys que hagin finalitzat els seus estudis postobligatoris de batxillerat, cicles formatius o de certificats de professionalitat, així com titulacions de graus universitaris. En total, s'hi han inscrit una quinzena de joves.
La principal finalitat de l'itinerari és acostar aquests joves al món laboral. La formació inclou 84 hores de formació teòrica / pràctica en què les persones participants podran desenvolupar i adquirir competències clau i habilitats socials a través de l’expressió corporal, la pràctica de l’anglès per poder superar entrevistes de feina en aquest idioma, i aspectes relacionats amb les xarxes socials, la recerca de feina i els processos selectius.
Cada jove pot participar en tots els tallers o només en aquells que li siguin més ineressants, en funció de les seves necessitats.
Les empreses de l'entorn també col·laboren per aportar al jovent orientació sobre l'accés al món laboral. Ahir dilluns van tenir lloc dues xerrades, una a càrrec d'Anna Villar i Ingrid Sala de l’empresa Henkel, i una altra de Zouhair Zammouri de l'entitat Superacció. Les corporacions van donar a conèixer el procés de selecció de les seves organitzacions, quines proves porten a terme i a quines competències donen més valor. A final d'aquest mes d'octubre se'n duran a terme dues més.
Recentment, el Departament municipal d'Ocupació ha incorporat la figura de la prospectora laboral, que s'encarrega de vehicular connexions entre el jovent que participa en l'itinerari i les empreses del territori.
La Dimensió Sociolaboral és un projecte de foment de l’ocupació juvenil realitzat en el marc del Pla de Resiliència Local de la Diputació de Barcelona. Inclou dos itineraris: un per a joves sense titulació i amb poca experiència i un altre per a joves amb titulació postobligatòria. El primer va culminar el juny amb un curs per treballar de monitor/a dinamitzador/a poliesportiu/va. Els i les joves van poder fer pràctiques al Casal de Vacances i/o a entitats esportives del poble i participar en un procés de selecció d’un Pla d’Ocupació.
El projecte de foment de l'ocupació juvenil ha atès en el seu conjunt, i des de juliol de l’any passat, un total de 242 joves que han rebut orientació laboral individualitzada, acompanyament en la recerca de feina i formació. D'aquests, 136 joves tenien baixa qualificació i poca experiència laboral i 106 joves compten amb titulacions postobligatòries.