L’alumnat de l’EHVO de la Masia El Molí ha compartit fogons amb el xef Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant, en el primer i únic sopar d’aquestes característiques que el centre ha organitzat aquest any. L’objectiu és apropar els i les estudiants de cuina i restauració a l’elit gastronòmica.
Un curs més, l’alumnat de l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental de l’Institut Marta Mata, ubicada a la Masia El Molí, ha tingut l’oportunitat d’experimentar l’alta cuina de la mà d'un Estrella Michelin.
Aquest dimecres, 23 de març, els i les estudiants han elaborat un menú degustació amb l’acompanyament i la supervisió del xef Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant. El restaurant va aconseguir la seva primera Estrella Michelin el desembre de 2020, i l’any passat, el jove de 27 anys va ser guardonat com a Cuiner Revelació als Premis Nacionals de Gastronomia de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
Al Sopar d’Estrella, el mateix alumnat de cuina es va encarregar de preparar els plats amb el guiatge de Muria, mentre que el de restauració va servir-los al Restaurant Pedagògic. El menú, de 50 €, consistia en una selecció de quatre aperitius, cinc plats principals i unes postres, cadascun amb el seu corresponent maridatge.
Amb aquesta col·laboració periòdica entre l’alumnat i els i les professionals de la gastronomia es vol apropar el jovent a l’elit gastronòmica.
En darreres edicions dels Sopars d’Estrella, el centre ha rebut la visita dels xefs Miquel Aldana (Tresmacarrons), Francesc Rovira (Fonda Xesc de Gombrèn), Toni Romero (Racó de Can Cesc), Víctor Quintillà (La Lluerna) i Víctor Torres (Les Magnòlies).