La Generalitat ha reconegut el pastisser local per la seva trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica del seu ofici. L’any 1974, Jaume Viñallonga va fundar la seva pastisseria a Montornès i des de llavors ha seguit formant-se i participant en fires gastronòmiques d’arreu del món.
La Pastisseria Viñallonga i el seu equip han sumat una nova distinció a la seva llarga trajectòria.
En els darrers dies, el fundador de l’establiment i pastisser local, Jaume Viñallonga Mas, ha rebut el diploma Mestre Artesà Alimentari 2020.
Es tracta d’una distinció que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació atorga a persones que han destacat pels seus mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària al llarg de la seva trajectòria professional.
Viñallonga i altres quatre pastissers catalans han rebut el reconeixement corresponent a l’any passat.
Més de 57 anys dedicats a la pastisseria
Nascut l'any 1944, Jaume Viñallonga Mas s’inicià a la professió amb 18 anys, i des de petit ja elaborava pastissos de poma amb la fruita que ell mateix collia del pomer de l’hort familiar.
La seva aventura professional va començar a la Pastisseria Àries de Barcelona, on es va centrar en els forns de llenya, i posteriorment va aprendre les bases de la pastisseria salada a la Pastisseria Airó, també a la capital catalana. No va ser fins a l’any 1974 que va fundar la Pastisseria Viñallonga a Montornès, un projecte empresarial que ha comptat amb el suport de la seva esposa Margarita i dels seus dos fills, Marga i Jaume (Millor Jove Artesà Innovador 2017).
Des de llavors, el pastisser no ha deixat de formar-se al Gremi de Pastisseria i ha participat en nombroses fires internacionals a països com França, Alemanya i Itàlia. A dia d’avui, segueix treballant diàriament a l’obrador de Montornès.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.