El Gastrobar és el primer projecte d'emprenedoria que s'engega a Montornès basat en l'Economia Social i Solidària
L'endemà del dia de Sant Jordi va veure la llum a l'Sputnik el Gastrobar, un espai de cuina amb producte de proximitat encapçalat per joves i destinat al jovent, després de mesos d'incertesa a causa de la pandèmia.
Joves de Montornès, formats a l'Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental ubicada a la masia El Molí, han posat en marxa una cooperativa gastronòmica que promou els valors de l'Economia Social i Solidària (ESS), al centre juvenil Sputnik, amb l'acompanyament del departament municipal d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC).
Aquest és el primer projecte d'emprenedoria local, però es treballen set iniciatives més que tenen a veure amb la millora de la convivència entre les persones, l’oci i el lleure, i la salut alimentària. Totes set propostes van a càrrec de dones i tenen la voluntat, a l'igual que l'espai Gastrobar, de promoure un model d'economia al servei de les persones, responsable amb l'entorn, de proximitat, just i democràtic.
Més rellevància per a l'FP del poble
La cooperativa Mélnitsa dels joves cuiners emprenedors també és una mostra de la qualitat de la formació de l'FP d'Hosteleria i Restauració que s'imparteix a l'Institut Marta Mata. El Gastrobar canalitzarà col·laboracions entre estudiants en un espai de cuina proper referent al poble i a la comarca.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.