Cada mes l’equipament organitza clubs de lectura virtuals amb la presència dels autors i autores de l’obra a comentar. El proper serà el 2 de març i estarà dedicat a la darrera novel·la del periodista i escriptor Rafel Nadal, titulada “Mar d’estiu”.
Tot i les restriccions sanitàries i l’anul·lació de les activitats presencials a la Biblioteca de Montornès, l’equip de professionals i l’Ajuntament han volgut mantenir l’oferta de propostes culturals adaptades a la situació actual, és a dir, en format virtual.
El programa del club de lectura Parlem de llibres n’és un exemple. Una vegada al mes, l’equipament organitza una tertúlia sobre una novel·la en concret per compartir-ne impressions i enriquir la lectura individual amb nous matisos. L’escriptor Raimon Portell coordina les sessions.
El proper club de lectura tindrà lloc el 2 de març a les 18 h i estarà dedicat al llibre Mar d’estiu, l’últim treball del periodista i escriptor Rafel Nadal. L’obra representa una aproximació sentimental al Mediterrani i als petits plaers de la vida, i convida a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l’habiten. El 2019 Nadal va obtenir el Premi Ramon Llull per El fill de l’italià, el guardó més reconegut de les lletres catalanes.
Així mateix, el 4 de maig, el mateix coordinador de les trobades, Raimon Portell, presentarà Camins d’aigua, el primer llibre de la trilogia La llum d’Artús, que ell mateix ha escrit. L’any 2019, l’autor va ser guardonat amb el Premi Llibreter i el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil de les Lletres Espanyoles per Camins d’aigua. A més, la trilogia ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or 2020.
Literatura en clau feminista
Una altra de les propostes de la Biblioteca de Montornès és el club de lectura Fem tertúlia, dedicat a llibres relacionats amb la perspectiva de gènere. Les sessions, també de caràcter mensual, compten amb el guiatge de l’escriptora Marina Martori. La sessió de l’octubre, inicialment emmarcada en els actes del Dia Internacional de les Dones i posposada per la Covid-19, va versar sobre la novel·la El fil invisible, de Gemma Lienas.
Mirant el món des de de poesia
També de manera virtual, la Biblioteca dona continuïtat a les tertúlies de poesia, que cada mes apleguen un grup estable de seguidors i seguidores dels versos.
A banda de les converses i presentacions entre els mateixos membres, algunes de les sessions compten amb la participació de referents del món de la poesia. El desembre s’hi va sumar Núria Busquet, responsable de la traducció de Nit fidel i virtuosa, del premi Nobel Louise Glück. Eva Baltasar i Jaume C. Pons Alorda han estat altres autors convidats.
Totes les activitats de la Biblioteca són gratuïtes i requereixen d’inscripció prèvia enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e), als perfils de Facebook i Instagram de l’equipament o trucant al 93 568 65 30. En el moment d’apuntar-vos a les sessions rebreu les dades per realitzar la connexió a través de la plataforma Zoom.