S’han localitzat 25 unitats funeràries o enterraments, dels quals s’han fet 15 exhumacions de restes humanes. Tot fa pensar que les restes humanes corresponen a l’època medieval.
Les sospites, avalades per anys de troballes parcials, que l’entorn de l’església de Sant Sadurní amagava al subsòl una necròpolis s’han confirmat amb les excavacions realitzades entre l’abril i el maig a la plaça de Joaquim Mir.
En tan sols 16,5 m2 , s’han localitzat 25 unitats funeràries o enterraments, dels quals s’han fet 15 exhumacions de restes humanes. Això fa pensar als experts que el perímetre excavat només és una part d’una necròpolis amb unes dimensions totals difícils de precisar.
La intervenció ha estat dirigida per l’arqueòleg Ferran Diaz qui, conjuntament amb un equip de professionals, ha desenvolupat el treball de camp.
Entre les fosses descobertes, n’hi ha algunes que ressegueixen la silueta dels cadàvers que contenien: són el que s’anomena fosses antropomòrfiques i constitueixen una forma d’enterrament singular i poc freqüent. Ara es fa l’estudi de laboratori del material recollit per aprofundir en el coneixement del conjunt humà que habitava l’entorn de l’església i la seva sagrera.
També es faran anàlisis de Carboni 14 a les restes, que es contrastaran amb la datació de la ceràmica recollida. Tot fa pensar que les restes humanes corresponen a l’època medieval, i que part de les restes ceràmiques podrien pertànyer a períodes anteriors
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.