Representants de la cooperativa Augusto César Sandino de Nicaragua, una de les productores del Cafè Montornès, han visitat Montornès. A més d'intercanviar impressions amb representants de l'Ajuntament s'han reunit amb els comerciants per parlar de comerç just i explicar-los la situació del cooperativisme rural a Nicaragua.
L’Ajuntament ha rebut aquesta setmana la visita de dos representants de la cooperativa Augusto César Sandino (COMULACS) de Nicaragua, una de les cooperatives que cultiva i comercialitza el cafè de comerç just que al poble es ven sota el nom de Cafè Montornès.
La presidenta de COMULACS, Exolina Aldana i Fayrin Enrique Suárez, tècnic agrònom de la cooperativa, han estat rebuts a l’Ajuntament per la regidora de Cooperació Helena Ollé. A la trobada també hi ha assistit personal de la cooperativa terrassenca Alternativa3.
La finalitat de la visita ha estat reflexionar sobre la situació del cooperativisme rural a Nicaragua i l’impacte social, econòmic i mediambiental del cultiu i la comercialització del cafè a través del comerç just.
Els representants de COMULACS també han mantingut una trobada amb els establiments que venen el Cafè Montornès i la Unió de Botiguers.
Xarxa Cafè Ciutat
Montornès és un dels 13 municipis que formen part de la Xarxa Cafè Ciutat impulsada per Alternativa3 i la Fundació Grup Tercer Món, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Montornès s’hi va adherir l’any 2015 i des de llavors es pot trobar el Cafè Montornès a diversos establiments del municipi.
El projecte pretén fomentar la consciència del consum responsable i els principis del comerç just amb la comercialització d’un cafè provinent de cooperatives de països com Nicaragua i Tanzània. Els criteris de distribució i venda mantenen l’ètica del comerç just.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.